Zet in je agenda en meld je aan: de tweede editie van Plant FWD komt eraan

Na de uitverkochte eerste editie van 2023 vindt op 23 & 24 april de tweede editie van conferentie Plant FWD plaats, met als thema  ‘Welcome to the plant-based Revolution’. Plant FWD brengt retailers, foodservice bedrijven, start-ups, investeerders, overheden, wetenschappers, en andere partijen samen om deze transitie te versnellen. Met een ambitieus programma van meer dan 40 nationale en internationale sprekers en een ‘Market’ van 1000m2, belooft het weer een inspirerende editie te worden. 

Het roer moet om: iedereen meer plantaardig 

Ruim 95% van de Nederlanders eet nog iedere week vlees. Terwijl uit onderzoek van Oxford University blijkt dat 1 persoon wel tot 75% van zijn uitstoot kan reduceren door vaker plantaardig te eten. Op dit moment liggen er gemiddeld 40% plantaardige eiwitten op het bord van de Nederlandse consument. De missie van Plant FWD is om dit percentage te vergroten naar minimaal 60% in 2030. Deze missie sluit naadloos aan op de ambitie van de Provincie Noord-Holland om de eiwittransitie te versterken. Zo stimuleert de provincie de teelt van eiwitrijke gewassen, het vinden van nieuwe eiwitbronnen en het herwinnen van eiwit uit reststromen.  

Plant FWD roept op tot een plant forward revolutie

Het thema van de tweede conferentie is ‘Revolutie’’ waarbij Plant FWD bezoekers en deelnemers wil inspireren  en motiveren om onderdeel te zijn van een blijvende verandering: vaker kiezen voor plantaardig.

Marcel van der Heijden, medeoprichter van Plant FWD: “ De huidige markt voor plantaardige producten wordt geschat op een omzet van 15 miljard en onderzoekers voorspellen een groei naar 88 miljard in 2030, en zelfs 450 miljard in 2040. En dat is ook hard nodig. Met Plant FWD willen we deze groei stimuleren en de industrie motiveren om te versnellen en bestaande merken, overheden, en ondernemers laten zien dat we onze eetgewoontes moeten veranderen, om onze planeet leefbaar te houden.” 

Marcel van der Heijden, medeoprichter van Plant FWD

Inspirerende sprekers en de ’Plant FWD Market’ van 1000m2

Met een diverse line-up van zowel internationale als nationale sprekers belooft de tweede editie weer een groot succes te worden. Zo deelt Rutger Bregman (De Correspondent) het belang van morele ambitie en leiderschap en spreekt Tracye McQuirter (bekend van de Netflix-serie ‘You Are What You Eat’) over haar missie om 10 miljoen vrouwen uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap plantaardig te laten eten. Chef en ondernemer Emile van der Staak (onlangs verkozen tot chef van het jaar en in 2022 met zijn restaurant De Nieuwe Winkel** bekroond als ‘beste vegan restaurant ter wereld’) vertelt over de laatste innovaties op het gebied van smaak. Ook zal namens de Provincie Noord-Holland onze eigen gedeputeerde Jelle Beemsterboer aanwezig zijn.

Ook dit jaar worden bezoekers door meer dan 50 bedrijven uitgenodigd om de nieuwste plantaardige innovaties te proeven op de ‘Plant FWD Market’ van 1000m2. Onderdeel van de Market is een Innovatie Lab, een Chef’s Table en food designer Chloé Rutzerveld’s project ‘Culinair Cellulair’. Bezoekers kunnen hier op basis van dierlijke cellen van uitgestorven diersoorten tot alledaags een digitaal gerecht maken, bijvoorbeeld een dodo hapje, tijger amuse of jachtluipaard-jerky.

Op 23 en 24 april van 09:30 uur tot 19:00 uur vindt de conferentie plaats in Theater Amsterdam. De Provincie Noord-Holland is sponsor van Plant FWD.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?