Wegwijs door agrotoerisme in Noord-Holland

Kamperen op een boerderij, fruit plukken, educatieve boerderijbezoeken of een leuk potje boerengolf: heb je ook wel eens nagedacht over agrotoerisme? En hoe kom je als ondernemer van idee tot uitvoering?

Door in gesprek te gaan met agrariërs, gemeentes en agrarische koepelorganisaties heeft een groep van 19 trainees een verkenning gedaan naar de agrotoeristische sector in Noord-Holland. Het onderzoek laat zien dat agrariërs in de praktijk tegen een aantal belemmeringen aanlopen wanneer zij agrotoerisme willen opzetten of uitbreiden. De Provincie Noord-Holland wil dit inzicht gebruiken om te bepalen op welke manier agrariërs ondersteund kunnen worden. Wilt u alle bevindingen lezen?

Uit het onderzoek bleek ook een grote vraag vanuit agrariërs naar informatievoorziening. Om hierbij een handje te helpen is er een wegwijzer opgesteld. Hierin vindt u succesverhalen van andere agrariërs, een overzicht van mogelijke vergunningen en de contactgegevens van de juiste persoon bij uw gemeente.

Ook spraken een aantal van de trainees met Gedeputeerde Jelle Beemsterboer over het onderwerp. Benieuwd naar het gesprek? Bekijk het hieronder.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?