Vouchers voor innovaties tegen voedselverspilling

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Voor wie?

Ondernemers en organisaties met een goed idee om voedselverspilling te voorkomen of voedselreststromen te verwaarden kunnen een voucher aanvragen. Dit kunnen bedrijven uit de hele voedselketen zijn en van verschillende omvang: multinational, groot bedrijf, MKB(+), sociale onderneming en startup.

Waarvoor kun je de voucher inzetten?

De vouchers kunnen worden ingezet voor kennis en expertise of een financiële bijdrage. Hiermee kun je bijvoorbeeld jouw business cases verder ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau. Je kunt hierbij denken aan het uitvoeren van quick scans, producttesten, of investeringen in pilots. Ook kunnen de vouchers worden aangevraagd voor advies en workshops.

Een voucher, waarvan de waarde ligt tussen € 5.000,- en € 17.500,-, vergoedt de helft van de kosten van het project. De andere helft draagt het bedrijf zelf bij.

De belangrijkste criteria voor de beoordeling van aanvragen zijn:

  • Het innovatieve karakter ervan,
  • De aanvraag is primair gericht op het tegengaan van voedselverspilling,
  • De potentiële impact die ermee gerealiseerd kan worden.

De vouchers worden financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Rabobank, met ondersteuning van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. Kennis en expertise wordt geleverd vanuit Wageningen University & Research (WUR).

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?