Reeks voedselvisiecafé’s afgerond

Provincie Noord-Holland werkt toe naar een landbouw- en voedselsysteem met meer balans tussen ruimtelijke, economische, ecologische, en sociale impact. In een reeks voedselvisiecafé’s in verschillende regio’s in Noord-Holland ging de provincie hierover in gesprek met ondernemers uit de voedselketen. Welke kansen en uitdagingen zijn er specifiek in deze regio? Waar zit energie? En wat is er nodig om die energie, en de goede voorbeelden die er al zijn een stapje verder te brengen?

Netwerken, verbinden en hoe we samen aan de slag kunnen stonden centraal. De aanwezigen hadden goede ideeën en scherpe visies over hoe we het voedselsysteem kunnen verduurzamen. Velen zetten hierin ook echt al stappen en elk komen ze hun eigen drempels tegen op de weg. De breedte van de groepen zorgde voor interessante discussies en nieuwe verbindingen. Dat is mooi, samen de drempels overgaan. Een avondje bleek eigenlijk niet genoeg tijd, daarom is in diverse voedselvisiecafé’s de wens uitgesproken om met elkaar in contact te blijven en zijn de contactgegevens van de aanwezigen uitgewisseld.

Donderdag 7 april sloten we de reeks voedselvisiecafé’s af in Weesp, op De groene griffioen – biologische boerderij. Ook Gedeputeerde Ilse Zaal was erbij: ”Het is mooi om te zien hoeveel ondernemers in Noord-Holland zich willen inzetten voor een duurzaam voedselsysteem.”

Het projectteam van experts dat de provincie helpt om de voedselvisie om te zetten naar de praktijk heeft geluisterd en druk meegeschreven om alle input te verzamelen voor een vervolg. Onderdeel van dat vervolg zijn een subsidieregeling op gebiedsniveau en een ondersteuningsaanbod in de vorm van kennis en advies.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?