Verkiezing Agrarisch Ondernemer van 2022

Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij zijn op zoek naar de beste agrarisch ondernemer van 2022. Voor de 26e keer wordt deze prijs uitgereikt. Tot 1 januari kunnen ondernemers worden voorgedragen voor de titel.

De jury is op zoek naar ondernemers met passie voor hun vak, die maatschappelijk betrokken zijn, lef en ambitie hebben. Deze ondernemers wil de organisatie een erepodium bieden en als ambassadeurs van de sector benoemen en daarmee willen we de agrarische sector in een positief daglicht plaatsen. De winnaar van de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar, ontvangt een geldprijs van 12.500 euro. De winnaar wordt tevens voor veel activiteiten gevraagd en mocht de laatste jaren aansluiten bij de lunch op het Koningshuis. Daarnaast levert de verkiezing de genomineerden en de winnaar veel exposure in de markt op.

Ondernemers kunnen tot 1 januari voorgedragen worden via de site van Boerderij. Je kunt ook jezelf aanmelden. In eerste instantie is de motivatie het belangrijkste, daarna worden mogelijk nog meer gegevens opgevraagd. Uit alle aanmeldingen worden 10 kandidaten uitgekozen.

Wat zijn de criteria?

Ondernemers uit alle sectoren, uit alle regio’s van klein tot groot, van super efficiënt tot een tikkeltje alternatief kunnen zich inschrijven. Allemaal hele verschillende en unieke ondernemers. Maar wat hen allen drijft is ambitie, lef en volharding. Iedereen heeft een hele duidelijke, eigen visie.

Voor deze 26e verkiezing zal de jury de lastige omstandigheden per sector in de overweging meenemen. Milieu, marktgerichtheid, maatschappelijke impact en imago zijn naast de financiële kengetallen de belangrijkste criteria waar naar wordt gekeken. En heel belangrijk; de agrarische ondernemer is innovatief.

Hoe ziet het proces eruit?

Ondernemers kunnen tot 1 januari voorgedragen worden. Er dienen een aantal gegevens aangeleverd te worden om de aanmelding compleet te maken. Dit wil zeggen een uitgebreide motivatie en een financiële onderbouwing. Uit alle aanmeldingen kiest de organisatie 10 kandidaten uit. Deze 10 kandidaten worden beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury. Er blijven 5 genomineerden over en die worden door de jury bezocht. De nummer 1 moet zijn verhaal goed kunnen vertellen. Passie laat zich niet altijd in woorden uitdrukken. De daadwerkelijke uitreiking is op 31 maart in de Basiliek in Veenendaal. De laatste jaren werd de prijs door de minister van Landbouw uitgereikt.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?