Subsidie voor Samenwerken aan groen-economisch herstel

Samen met anderen een idee uitwerken voor een duurzaam verdienmodel voor de landbouwsector? Of in een gebied samenwerken aan de klimaatdoelen of het verhogen van de biodiversiteit? Hiervoor kun je via RVO subsidie aanvragen vanuit het Europees steunfonds voor landbouwers (EHF). Dit Europese fonds helpt de landbouwsector economisch sterker te maken na de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Waarvoor kun je deze subsidie gebruiken?

Deze subsidie is voor samenwerkingsverbanden. Je werkt samen aan een project in de agrarische sector. Hiermee richt je je onder andere op het duurzamer en economisch sterker maken van de landbouwsector.

Er zijn 5 projectcategorieën waarvoor je subsidie kunt aanvragen. Met jouw project help je mee met de ontwikkeling (van een deel) van onderstaande categorieën:

  • Duurzame toegevoegde waarde
  • innovatieve digitalisering
  • Gebiedsgerichte pilots
  • Sectorale initiatieven
  • Samenwerking voor maatregelen die de uitstoot van ammoniak beperken

meer informatie over de categorieën vindt je op de website van RVO.

Wanneer kun je deze subsidie aanvragen?

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 20 december 2021, 9:00 uur. Uw aanvraag moet binnen zijn op 14 februari 2022, 17:00 uur. 

Webinar

RVO praat je bij over de subsidie voor het samenwerken aan groen-economisch herstel van de landbouwsector. Welke voorwaarden gelden voor de subsidieaanvraag en hoe vraag je hem aan? Ook vertelt een ervaringsdeskundige waar je op moet letten als je samen werkt aan een duurzamere en economisch sterkere sector.

Dit zijn de sprekers:

  • Jan van Esch, senior beleidsmedewerker bij ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
  • Geert Janssen, beoordelaar 3e Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Kees Anker, senior adviseur bij Regiebureau Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP)

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?