Oproep: stageplekken gezocht mbo voeding Clusius College

Cock Smit (Docent voedingsmiddelentechnologie / I-coach Clusius College Alkmaar) doet een dringende oproep aan AgroFood bedrijven. Cock Smit: ‘Ik hoef u niet uit te leggen dat het coronavirus ook grote invloed heeft op onze mbo-opleiding voeding. Tot nu toe was er één belangrijk aspect van ons onderwijs dat relatief weinig last had van COVID-19: de stage (beroepspraktijkvorming). Met het nodige passen en meten is het ons vorig schooljaar gelukt om alle studenten mbo voeding te plaatsen bij de bedrijven. Nu beginnen we te merken dat veel bedrijven terughoudender zijn in het toekennen van stageplekken.

Op 1 februari moeten tweedejaars studenten voor een periode van acht weken vijf dagen per week op stage. Voor een aantal is dat gelukt, er zijn echter vijf studenten die nog geen stagebedrijf hebben gevonden. Zij hebben samen met bpv-begeleider van het Clusius College intensief gezocht naar een stageplek, ze krijgen steeds afwijzingen of geen reactie. Heeft u in uw bedrijf of instelling (met inachtneming van de coronarichtlijnen) ruimte voor een stagiair? Het gaat nu specifiek om de opleidingen Voeding en Kwaliteit en Voeding en Technologie in de regio’s: Amsterdam, Schagen, Den Helder, Hoorn en Enkhuizen.
 
Natuurlijk is er alle begrip voor als bedrijven vanwege de lockdown besluiten geen personen buiten het bedrijf toe te laten. Wij willen wel graag benoemen dat bedrijven een kans laten lopen door geen stagiairs in huis te nemen. U krijgt immers de gelegenheid om een potentiële werknemer aan het werk te zien, veel stagiairs gaan na het afstuderen aan het werk bij een stagebedrijf. We zien ook vaak dat zij na de stage, nog tijdens hun studie, een waardevolle bijbaan hebben bij de voormalige stagebieder. Omdat wij merken dat bij veel bedrijven onbekend is wat studenten voor u kunnen betekenen voegen we een flyer toe: “Alvast contact met uw nieuwe medewerkers?”. Hierin leggen we uit wat studenten van onze drie opleidingen kunnen.
 
Interesse? Neem contact op met Wilma Boerdijk, BPV-begeleider voeding:

Wilma Boerdijk
e-mail: w.boerdijk@clusius.nl
telefoon: 06-58981435

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?