Onafhankelijk advies nodig? Vraag een Bio-ondernemerscoach

Heb je vragen over de toekomst van jouw agrarische bedrijf in Noord-Holland? Wil je weten waar kansen liggen voor verduurzaming? Of overweeg je bijvoorbeeld omschakeling naar biologische landbouw? En zoek je een goed verdienmodel?

Dan is een Bio-ondernemerscoach misschien iets voor jou.

Bio-ondernemerscoach denkt met je mee

Als agrarisch ondernemer komt er veel op je af. Heb jij vragen over je de toekomst van je bedrijf in Noord-Holland? Dan is het prettig om een onafhankelijke coach te hebben die naast je komt staan en met je meedenkt. Om met je te sparren over jouw mogelijkheden, ideeën en kansen. De ondernemerscoaches kennen de agrarische sector, zijn deskundig op het gebied van duurzaamheid en werken onafhankelijk en vertrouwelijk. Maak kennis met de coaches via Bio-coach.pdf (bioacademy.nl)

Maar ik ben al een biologische ondernemer!

Ook voor biologische ondernemers is de bio-ondernemerscoach interessant. Zo is er een biologische teler met zo’n 40 hectare vollegrondsgroenteteelt. Zijn vraag: kan ik meer natuur toevoegen op mijn bedrijf en zo ook de nuttige insecten aantrekken, die ziekten en plagen bestrijden?

De teler vertelt: “Om de mogelijkheden te bekijken, hebben we de bio-ondernemerscoach gevraagd. We wilden ons oriënteren met een onafhankelijk iemand die er verstand van heeft en ons de voor- en nadelen kan laten zien. We hebben een aantal hele goede gesprekken gehad met onze coach.” De coach kwam langs bij de teler en heeft met de ondernemer de kansen beoordeeld om extra stroken met bloemen en kruiden tussen de teelten in te delen. Met nieuwe gewaskeuzen en een realistisch financieel plaatje hiervoor.

De teler is blij met de uitkomsten. “We hebben veel ideeën, ik vind eigenlijk alles leuk, dat is een beetje mijn valkuil. Het is dan fijn als iemand zegt: ‘Wat jij allemaal bedacht hebt, gaat vast werken. Maar begin hiermee en als dat goed gaat, gaan we door naar het volgende.’ Zo doen we dat nu ook.”

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?