Noord-Holland aanwezig bij Grüne Woche met innovatieve producten

Ook dit jaar is de provincie Noord-Holland weer aanwezig tijdens de Grüne Woche in Berlijn, hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw- en agrifoodsector. De Noord-Hollandse bijdrage staat dit jaar in het teken van agrotoerisme en van innovatie: van het zaadje tot op het bord.

De producten uit de Noord-Hollandse agrarische sector en onze kennis over deze producten gaan de hele wereld over. Zo komt maar liefst 70% van alle voedselzaden die op de wereld worden gebruikt uit de Noord-Hollandse Seedvalley in West-Friesland. 

Agrotoerisme

De provincie wil tijdens de Grüne Woche benadrukken dat Noord-Holland veel te bieden heeft op het gebied van agrotoerisme. Denk hierbij aan kamperen bij de boer, recreatieve activiteiten zoals proeverijen en outdooractiviteiten en natuurlijk de verkoop van streekproducten zoals boerenkaas, biologisch geteelde groenten en ambachtelijk gebakken brood.  

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer: “Agrotoerisme draagt bij aan de beleving en waardering van ons mooie landelijk gebied. Daarnaast zorgt het onder andere voor extra inkomen voor agrariërs en versterkt het bewustzijn over de herkomst van ons voedsel. Tijdens de Grüne Woche laten we met onze bijzondere producten zien hoe divers het Noord-Hollandse landelijk gebied is.” 

Innovatieve producten

Tijdens de Grüne Woche worden diverse Noord-Hollandse producten geserveerd aan de bezoekers. Dit jaar draait het om EasyQ’s Komkommers van Enza Zaden en de nachtsnack van de toekomst: Karma Kebab. De kleinere EasyQ komkommers sluiten goed aan bij de eisen van de markt: consumenten eisen kleinere porties, handige formaten, minder plastic en minder voedselverspilling. Karma Kebab is een lokaal geproduceerde, super duurzame kebab op basis van knolselderij. 

Grüne Woche

Op de beurs zijn overheden, bedrijfsleven en consumenten aanwezig. Naast de minister van Landbouw en leden van de Tweede Kamer zijn er ook vertegenwoordigers van de Greenports en andere provincies.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?