Nieuwe editie GO!-NH versnellingsprogramma’s

In het voorjaar van 2023 start de nieuwe editie GO!-NH; het groeiversnellingsprogramma voor duurzame innovaties.

Ben jij een MKB-er, start-up of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om jouw innovatieve product of dienst aan de man te brengen. En je bent niet de enige! Voor ondernemers zoals jij heeft Provincie Noord-Holland GO!-NH ontwikkeld. Dit versnellingsprogramma ondersteunt MKB-bedrijven, startups en scale-ups bij het op de markt brengen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzame innovatie: met focus op onder andere energietransitie, circulaire economie, bouw, fashion en agrifood.

Verschillende trajecten

Met trainingen, tools en professionele ondersteuning van experts ontwikkel je jouw bedrijf. Er zijn verschillende trajecten die aansluiten bij verschillende bedrijfsfases en -groottes. GO!-NH zorgt ervoor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt. Aan deelname van de trajecten zijn geen kosten verbonden!

Let op! De inschrijving voor de Accelerator en Growth sluit op 30 januari 2023!

(klik op de programmatitels voor meer info of download de brochure. Direct inschrijven? Dat kan hier.)

De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op mkb’ers en startups die werken aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. Inschrijven voor GO!-NH Accelerator kan tot 30 januari, het programma start in maart 2023.

Het GO!-NH Growth programma is voor mkb’ers, startups en scale-ups die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. Tijdens dit programma wordt de onderneming klaargemaakt voor groei door in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. De teams krijgen drie maanden ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives. Inschrijven voor GO!-NH Growth kan tot 30 januari 2023, het programma start in maart 2023.

Het GO!-NH Scale programma is gericht op Scale-ups en mkb’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit programma verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze gaan focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereidt de organisatie voor op flinke groei sprongen door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Dit programma duurt 6 maanden en bevat individuele coaching en 8-10 workshops. GO!-NH Scale start weer in september 2023.

“GO!-NH was voor ons: go extreme! Door GO!-NH beseften we dat we gewoon moesten gáán als we wilden groeien. Het programma zorgt voor zulke waardevolle contacten dat je meteen aan de gang bent. Dankzij dat netwerk kun je direct het proces versnellen. Die slimme combinaties maken leer je bij GO!-NH. Je zit meteen met de juiste mensen aan tafel.” Alduss Danny Pormes, FastFeetGrinded – Deelnemer GO!-NH Scale 2021-2022

Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar zijn er masterclasses waar ondernemers (gratis) aan deel kunnen nemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma of gewoon los.

Door regionale- en industriepartners (o.a. gemeenten, bedrijven en publieke organisaties) worden via thematische partnerprogramma’s meerdere plekken beschikbaar gesteld in de GO!-NH trajecten. Met deze plekken maak je, op basis van het thema van het partnerprogramma, extra kans op een plek in een van de versnellingsprogramma’s. De provincie Noord-Holland stelt een aantal plekken beschikbaar voor tijdens de Accelerator (10 plekken), Growth (5 tot 10 plekken) en Scale (5 tot 10 plekken). Zie je een match met een thema? Schrijf je dan ook zeker daarvoor in!

Introductiebijeenkomsten

Graag nodigen we je uit voor één van de GO!-NH Introductiebijeenkomsten waarbij je op een interactieve manier leert wat de GO!-NH trajecten voor je kunnen betekenen. Tijdens de introductiebijeenkomsten kom je meer te weten over GO!-NH en leer je wat de verschillen tussen de drie trajecten (Accelerator, Growth en Scale). Vaak zijn de bijeenkomsten aansluitend aan één van onze gratis en vrijblijvend te volgen masterclasses.”

Heb je vragen? Mail dan naar info@go-nh.nl. : “Dan plannen we in de komende weken een (telefonische) afspraak in. We helpen je graag verder!

GO!-NH Alumni-programma

Alle deelnemende startups en innovatieteams komen na hun afsluitende GO!-NH On Stage in het Alumniprogramma. Op regelmatige basis worden meet-ups en events georganiseerd. Het Alumni-programma heeft ten doel om de groep van transitie makers groter, hechter en sterker te maken. Zodoende wordt het ecosysteem opgebouwd, uitgebreid en verder geactiveerd. Inmiddels telt het GO!-NH Alumniprogramma 130 teams (ruim 150 ondernemingen). Hier zie je het overzicht.

GO!-NH is een initiatief van de provincie Noord-Holland, Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.
logo provincie noord-holland

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?