18 juli – Masterclass KISS THE GROUND door je mond

Slowfood Amsterdam organiseert op 18 juli van 11:00 tot 15:00 in Laren de masterclass ‘KISS THE GROUND door je mond’ voor iedereen die meer wil weten over de relatie van voedsel met onze bodem. Van tuinders, boeren, studenten, professionals, chefs of gewoon nieuwsgierigen. Deze masterclass neemt je mee naar de onderwereld. *Vanwege de covid restricties zijn slechts beperkt plekken beschikbaar.

Ontdek de waarde en betekenis van de bodem waar we op leven en waar ons voortbestaan van afhangt en laat je wakker kussen door de aarde.

We hebben veel aandacht voor voedsel en voor de producenten van ons voedsel, maar we realiseren ons eigenlijk nu pas dat ons voedselsysteem begint bij de bodem. Schatting is dat we pas 1% van al het bodemleven in kaart hebben gebracht. De bodem herbergt nog veel geheimen, die we hard nodig zullen hebben om onze toekomst veilig te stellen. Zonder een gezonde bodem is een gezond voedselsysteem, en daarmee een volhoudbare toekomst niet mogelijk. Lets Regenerate!

In deze masterclass onder andere:


Prof.dr. Michiel Korthals

Over de waarde van de bodem en de betekenis van smaak . Michiel Korthals was tot zijn pensioen hoogleraar filosofie aan Wageningen Universiteit en tegenwoordig hoogleraar aan de Slow Food University in Italië. Onlangs verschenen Goed eten en Eetbare natuur

Prof.dr. Ir. Gerlinde de Deyn

Over het fundamentele verband tussen ondergronds en bovengronds leven. Mijn uiteindelijke doel is om op basis van (op afstand waargenomen) planteigenschappen te kunnen voorspellen hoe de nutriëntenkringloop kan worden gestuurd om een hoger nutriënten gebruiksrendement te bereiken en meer voedzame gewassen te produceren, de uitstoot van broeikasgassen uit de bodem te verminderen en de opbouw van plagen en ziekten te onderdrukken .

Praktisch:


Tijd: 11:00 – 16:00

Locatie: De groene afslag. Amersfoortsestraatweg 117, Laren

Kosten (incl. lunch): €25

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?