Innovatiefonds Noord-Holland

Werk jij aan een innovatief product, productieproces of dienst en ben je op zoek naar een maatwerk lening om jouw idee verder te kunnen brengen? Kijk dan eens naar het Innovatiefonds Noord-Holland.

Dit fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland in samenwerking met kennisinstellingen en Europa. Het doel is om de duurzame economie te stimuleren. Daarvoor richt het fonds zich op verschillende bedrijfstakken en thema’s die daarin een rol spelen. Voedsel speelt ook een belangrijke rol in de duurzame economie. Daarom zijn Agri-Food initiatieven ook van harte welkom!

Voor wie?

Het fonds is er voor startups en MKB’ers die bij een bank moeilijk terecht kunnen omdat hun product of dienst nog in een vroege of experimentele fase zit.

Start-ups en Mkb’ers (tot 250 medewerkers met een omzet lager dan €50 mln.) gevestigd in Noord-Holland kunnen een lening aanvragen van € 50.000 tot € 300.000.

Wat?

Voor innovatieve ondernemers biedt het Innovatiefonds maatwerk en meer mogelijkheden dan de standaard financieringsopties

  • De leningen worden verstrekt onder marktconforme voorwaarden met een enkelvoudige rente van 8% per 12 maanden en een looptijd van maximaal 10 jaar.
  • Uiterlijk bij het einde van de looptijd van de lening wordt deze afgelost met rente óf kan deze worden omgezet in aandelen in het bedrijf.

Een voorbeeld van wat je met dit fonds kunt doen

In de video hieronder vertelt de start-up Photosynthetic hoe het fonds hen heeft geholpen. Hoewel de start-up misschien in een hele andere sector zit dan jij als voedselondernemer, laat de video zien voor welke stappen dit fonds bijvoorbeeld ingezet kan worden.

Meer weten?


Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?