EU Food Business studenten op bezoek bij de Provincie

Studenten van de opleiding European Food Business aan Aeres Hogeschool Almere brachten donderdagmiddag 7 oktober een bezoek aan Provincie Noord-Holland.
Het bezoek was onderdeel van een studiereis die voerde vanuit Flevoland met de boot naar Terschelling, Texel en een aantal Noord-Hollandse plaatsen. De studenten namen een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven en organisaties in en rond de voedselketen.

Deze studenten hebben allemaal een passie voor voedsel en eetcultuur en willen bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. In hun studie leren ze hoe dit complexe systeem in elkaar zit en ontdekken ze welke rol zij daarin willen pakken. Na de opleiding kunnen ze bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmaker, supply-chain manager, kwaliteitsmanager, of hun eigen onderneming starten.

Op het provinciehuis in Haarlem leerde de internationale groep over de rol van een provincie in de transitie van het voedselsysteem en maakten de studenten kennis met de Voedselvisie van Noord-Holland. “Hoeveel boeren denken jullie dat er in Noord-Holland voedsel produceren?” Vroeg Beleidsadviseur Danielle Lieuwen hen in het Engels. Dat het er ruim 2.000 zijn hadden de meesten niet verwacht. Na de presentatie was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en stelden de studenten op hun beurt goede vragen. Als afsluiter namen ze een kijkje in de zaal waar Provinciale Staten elke maand vergaderen.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?