Boodschappen doen samen met de buurt: start een buurtmarkt

Dichtbij huis boodschappen doen, maar wel alles kunnen vinden wat je zoekt? En het liefst tegen een zacht prijsje? Dat kan nu door een buurtmarkt te starten, met ondersteuning van Stichting De Voedselwerkplaats.

Stichting De Voedselwerkplaats ondersteunt lokale, duurzame voedselgemeenschappen in het realiseren van een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem. Zo wordt er gebouwd aan een netwerk van samenvoorzienende gemeenschappen. Ideaal voor iedereen die lokaal en biologisch boodschappen wil doen.

Door een Buurtmarkt te starten kun je met buurtgenoten op een laagdrempelige wijze genieten van lokale producten voor een goede prijs. Leden van de buurtmarkt bestellen de weekboodschappen snel en eenvoudig via het platform Local Food Works. Samen met de leden bouw je aan een netwerk van lokale producenten. Lokale ondernemers kunnen zelf hun producten online zetten. De groothandel levert tegen groothandelsprijzen de artikelen die niet lokaal verkrijgbaar zijn. Zo kost lokaal en duurzaam boodschappen doen minder tijd en minder geld! Eerder werd er al een buurtmarkt gestart in Hilversum, die een groot succes bleek bij de omwonenden. Tijd dus dat de rest van Noord-Holland ook meer buurtmarkten krijgt.

Hoe pak ik dit aan?

  • Vorm een initiatiefgroep en zoek een locatie om een buurtmarkt te organiseren
  • Sluit overeenkomsten met lokale producenten en de biologische groothandel
  • Bestel eenvoudig via het platform Local Food Works
  • Organiseer een wekelijks ophaalmoment

Bij het organiseren van een buurtmarkt horen een webinar en een starterscursus, zodat alles in goede banen verloopt. Kijk voor meer informatie op Buurtmarkt – Voedselwerkplaats (devoedselwerkplaats.nl).

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?