Boer Ayoub duikt in de wereld van voedsel uit Noord-Holland

De afgelopen weken stond de serie Expeditie Noord-Holland van NH Media gedurende vier afleveringen in het teken van de agrarische sector en voedselvoorziening.

Ayoub Louirhani is een jonge boer uit Amsterdam-Oost met een enorme passie voor zijn vak. Al heel jong wist hij wat hij wilde gaan doen. Hij droomt ervan om in de toekomst zijn eigen boerderij te kunnen kopen en wil dit op eigen kracht doen. De serie Expeditie Noord-Holland is voor Ayoub dé kans om meer van het agrarische vak te leren. Samen met Ayoub duiken we in de serie in de diverse wereld van het boerenleven en de voedselketen in onze provincie. Realiseren we ons nog wel waar ons eten vandaan komt? Gaan we anders eten en produceren in de toekomst? Ayoub is nieuwsgierig en zoekt naar antwoorden!

Voedsel van de toekomst

Onze boeren zijn als het gaat om landbouw niet alleen de voedselschuur van Noord-Holland, als het gaat om innovatie en moderne technieken zijn de ogen van wereld op ons gericht. Maar toch is er nog te weinig aandacht (en waardering) voor de lokale producten uit onze provincie. Ayoub maakt kennis met de boeren die onze schappen vullen en ziet hoe ze duurzaam te werk gaan. Ayoub bezoekt jonge boeren en is benieuwd naar hun dromen. Hoe kijken zij naar de boer en het voedsel van de toekomst? Ook gaat hij langs bij partijen tussen boer en consument, zoals de supermarkt. Daarnaast onderzoekt Ayoub ook nog hoe tuinplanten worden gekweekt en welke baanbrekende technieken hiervoor worden gebruikt.

Ayoub: “Elk moment is een leermoment. Hoe meer ik leer over het agrarische vak hoe beter. Ik zeg tegen jonge mensen: geloof in jezelf. Je bent wie je bent, je kunt niet mij zijn en ik kan jou ook niet zijn. Dat maakt je uniek. Iedereen heeft net als tulpen z’n eigen barcode.”

Expeditie Noord-Holland is een productie van NH Media en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Uitzendingen terugkijken

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?