9 sept – Excursie: Kijk met Wij.land naar de veenweide en de toekomst

De grote opgaven waar de landbouw momenteel voor staat zijn niet eenvoudig. Goed beleid is daarom noodzakelijk, maar hoe sluit die aan op de ervaringen in de praktijk?

Wij.land gaat met beleidsmakers, waterschappers, bedrijven en financiers in gesprek over de landbouw van de toekomst. Dit doet ze samen met enkele Wij.land boeren die ervaringen binnen hun bedrijf willen delen. Waar lopen zij tegenaan? Hoe kunnen beleidsmakers bijdragen aan oplossingen?

Excursie Welkom in het Wij.land


Met deze excursie neemt Wij.land je mee in haar werk. Wij.land werkt samen met boeren, natuurbeheerders en anderen aan behoud en herstel van het veenweidelandschap. Maar hoe doet Wij.land dat eigenlijk? Wat is het lerende netwerk van boeren, natuurorganisaties en ondernemers? En wat zijn de resultaten tot noch toe? Wat is er geleerd en hoe zien de plannen voor de toekomst er uit?

Inmiddels zijn er ruim 100 Wij.land boeren actief in het Westelijk Veenweidegebied. Zij zetten zich in voor bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit en andere ecosysteemdiensten. Daarnaast werkt Wij.land aan het verdienvermogen van de duurame boer en verbinding met burgers.

En speciaal deze middag: Wat is er in de toekomst nodig voor een veerkrachtig veenweide landschap? Een interactief panelgesprek met een aantal boeren en anderen om een blik op de toekomst werpen.

Voor wie?


Voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te weten te komen van het werk van Wij.land, die uit eerste hand wil beleven, en/of zelf vragen wil stellen aan de deelnemende boeren. En wie het leuk vind om te luisteren, te leren en te verbinden.

Wanneer?


Op donderdag 9 september (van 13:30-17:00)

Waar?


Op een boerderij in Het Groene Hart, waar je ook de natuur en landschap kunt beleven. Een definitief programma en locatie volgt zsm.

Let op!


I.v.m. Corona-maatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max 25).

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?