8 dec – Voedsel Verbindt Live: Gezond eten is gezond leven

Het realiseren van een duurzaam voedselsysteem is de missie van Voedsel Verbindt. En natuurlijk moet dat ook gezond zijn. Maar hoe krijgen we de maatschappij daarin mee? Is jong geleerd, oud gedaan de sleutel? En wat als de voedselomgeving ons tot hele andere keuzes verleidt? Zeker in deze tijd van groeiende inkomens- en gezondheidsverschillen is dit een maatschappelijke opgave voor ons allemaal; hoe gaan we gezonder eten?

Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU en lid van de Gezondheidsraad, weet er alles van. Hij volgt de internationale wetenschap op de voet en adviseert en publiceert op tal van podia over wat wel (of niet) werkt als het gaat om een gezond en duurzaam voedselpatroon. Deze middag neemt hij ons mee in de meest recente inzichten over het beïnvloeden van eetgedrag.

Joe van der Veen, programmaleider Voedseltransitie van de gemeente Almere geeft aan hoe de lokale overheid daarin een rol kan spelen. Met het programma Groen en Gezond wil Almere lokaal, gezond en duurzaam eten voor álle inwoners aantrekkelijk, betaalbaar en toegankelijk maken.  Ook ondernemers spannen zich in voor een gezonde klantenkring; Monique Ravenstijn van Jumbo Monique geeft haar klanten zetjes naar een gezondere leefstijl. 

Waar en wanneer

Donderdag 8 december 15:30

Food Forum Almere

Je kunt ook online meekijken, je ontvangt hiervoor een link om het netwerkevent te volgen.

Programma

15.15 uur Inloop
15.30 uur Welkom en opening
15.40 uur Wetenschap: Jaap Seidell
16.00 uur Beleid & perspectief: Joe van der Veen
16.20 uur Bedrijfsleven: Monique Ravenstijn
16.40 uur Ronde tafel: Tijd voor vragen
17.00 uur Netwerken: Borrel met heerlijke plantaardige hapjes uit de regio
18.00 uur Einde

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?