Het realiseren van een duurzaam voedselsysteem is de missie van Voedsel Verbindt. En natuurlijk moet dat ook gezond zijn. Maar hoe krijgen we de maatschappij daarin mee? Is jong geleerd, oud gedaan de sleutel? En wat als de voedselomgeving ons tot hele andere keuzes verleidt? Zeker in deze tijd van groeiende inkomens- en gezondheidsverschillen is dit een maatschappelijke opgave voor ons allemaal; hoe gaan we gezonder eten?
Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU en lid van de Gezondheidsraad, weet er alles van. Hij volgt de internationale wetenschap op de voet en adviseert en publiceert op tal van podia over wat wel (of niet) werkt als het gaat om een gezond en duurzaam voedselpatroon. Deze middag neemt hij ons mee in de meest recente inzichten over het beïnvloeden van eetgedrag.
Joe van der Veen, programmaleider Voedseltransitie van de gemeente Almere geeft aan hoe de lokale overheid daarin een rol kan spelen. Met het programma Groen en Gezond wil Almere lokaal, gezond en duurzaam eten voor álle inwoners aantrekkelijk, betaalbaar en toegankelijk maken. Ook ondernemers spannen zich in voor een gezonde klantenkring; Monique Ravenstijn van Jumbo Monique geeft haar klanten zetjes naar een gezondere leefstijl.
Waar en wanneer
Donderdag 8 december 15:30
Food Forum Almere
Je kunt ook online meekijken, je ontvangt hiervoor een link om het netwerkevent te volgen.
Programma
15.15 uur | Inloop | |
15.30 uur | Welkom en opening | |
15.40 uur | Wetenschap: Jaap Seidell | |
16.00 uur | Beleid & perspectief: Joe van der Veen | |
16.20 uur | Bedrijfsleven: Monique Ravenstijn | |
16.40 uur | Ronde tafel: Tijd voor vragen | |
17.00 uur | Netwerken: Borrel met heerlijke plantaardige hapjes uit de regio | |
18.00 uur | Einde |