6 okt – Greenport NHN conferentie: ‘Ondernemen met toekomst’

De geopolitieke situatie is ingrijpend veranderd en dit raakt ook de agrisector. Een groot conflict op ons continent veroorzaakt tekorten aan allerlei soorten grondstoffen. Tegelijk heeft de sector binnen de landsgrenzen te maken met uiteenlopende problemen, zoals toenemende regelgeving, klimaatverandering en druk op het grondgebruik.

Al die ontwikkelingen roepen vragen op met betrekking tot de toekomst van de agrarische bedrijfstak. Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn onder andere: Is er nog ruimte om te ondernemen? Hoe ver moeten we gaan met verduurzaming? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de agrisectcor. En welk belang kennen we toe aan voedselzekerheid voor ons land?

"Met onze gasten kijken we met een frisse blik vooruit. Investeer in een futureproof agribusiness, zodat de nieuwe generatie agrarisch ondernemers een toekomst heeft." aldus de organisatie.

Locatie en tijd

Museum Broeker Veiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk

6 oktober 2022 – 13:30 tot 18:00

Voor wie?

Agrarisch ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers vanuit de politiek

Programma

12.45 – 13.30 uur – Inloop

13.30 – 13.35 uur – Opening. Door Jeroen Noot, programmamanager Greenport NHN.

13.35 – 13.40 uur – Welkomstwoord. Door Falco Hoekstra, wethouder gemeente Dijk en Waard.

13.40 – 13.41 uur – Introductie dagvoorzitter Ilse Zaal, Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (EZ).

13.41 – 14.00 uur – Presentatie van de Regioscan die Rabobank heeft uitgevoerd voor Noord-Holland Noord. Door Lambert van Horen, sr specialist Fresh Produce Rabobank.

14.00 – 14.40 uur – Keynote door Mathijs Bouman, vaste columnist van Het Financieele Dagblad en huiseconoom van Nieuwsuur. In zijn presentatie schetst hij de maco-economische ontwikkelingen in de wereld en analyseert hij de impact op de agrarische sector.

14.40 – 14.55 uur – Pauze

14.55 – 15.35 uur – Presentatie projecten Rabo Food Forward. Met Food Forward zoekt Rabobank samen met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners oplossingen voor het uitdagende voedselvraagstuk. Voorafgaand aan het Greenport NHN congres presenteren we de meest veelbelovende projecten die uit dit programma in Noord-Holland zijn voortgekomen.

15.35 – 16.15 – Paneldiscussie. Onder leiding van dagvoorzitter Ilse Zaal gaan we met vijf jonge agrarisch ondernemers in gesprek over de toekomst van de agri-business. Wat zijn hun plannen, dromen en ambities? En tegen welke obstakels lopen zij aan? Deelnemers aan het panel zijn:

16.15 – 18.00 uur – Netwerkborrel.

(eventuele wijzigingen in het programma worden niet op deze pagina weergegeven. Via de knop aanmelden kom je op de eventpagina van Greenport NHN, daar vind je de laatste informatie)

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?