6 okt – AgriFoodTop 2021: Balans

Op 6 oktober 2021 vindt de jaarlijkse AgriFoodTop plaats, hét netwerkevenement voor de Nederlandse agrifoodsector. Tijdens de AgriFoodTop komen beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers bijeen om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen in de agrifoodsector én om te werken aan hun netwerk.

Balans


Zowel in de agri- als in de foodsector is balans een belangrijk thema. Bij kringlooplandbouw draait het om het herstel van balans in het productiesysteem, zowel richting klimaat als richting bodem. En ook bij voedselproductie komt het thema terug. Hoe dringen we voedselverspilling terug, brengen we vraag en aanbod beter met elkaar in balans en voorkomen we verspilling na aankoop? Hoe brengen we meer balans in ons dieet? Overkoepelend speelt ook bij reststroomverwaarding balans een rol: Hoe zetten we reststromen zo in dan ze maximaal kunnen worden gebruikt tegen een zo laag mogelijke voetafdruk.

Programma AgriFoodTop 2021


08.30 uur:          Registratie en koffie

9.00 uur:            Welkom – Kees de Gooijer (TKI Agri & Food)

9.05 uur:            Opening – Dirk Duijzer (Topsector Agri & Food)

9.20 uur:            Balans in de sector. Interview met Sjaak van der Tak (LTO Nederland), Dirk Duijzer (Topsector Agri & Food) en Cees-Jan Adema (FNLI)

10.00 uur:          FAIR data, post covid – Barend Mons (Leiden University Medical Center)

10.45 uur:           Koffiebreak

11.15 uur:            Parallelsessies:

Voorkomen van voedselverspilling
Toine Timmermans (Samen Tegen Voedselverspilling) en Wim Kannegieter (Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij)
Verwaarding reststromen richting food, feed en non-food
Jan Klerken (Scelta Mushrooms) en Edwin Hamoen (Wageningen University & Research)
Human Capital: Hoe dichten we het gat tussen onderzoek, onderwijs en praktijk?
Klaas Boer (Groenpact) en André Hoogendijk (BO Akkerbouw)
Herformulering 
Ariette Matser (Wageningen UR)

12.45 uur:           Lunchbreak

13.45 uur:           Parallelsessies:

WUR en Voedingscentrum over uitdagingen van Gezonde Voeding
Gerda Feunekes (Voedingscentrum) en Nicole de Wit (Wageningen UR)
Terugwinnen van mineralen uit mest
Jan Roefs (Nederlands Centrum voor Mestverwaarding)
Regeneratieve landbouwsystemen; nieuw toekomst perspectief voor de primaire sector
Wouter-Jan Schouten (TiFN) en Peter Groot Koerkamp (Wageningen UR)
Internationalisering
Willemien van Asselt (Topsector Agri & Food)

15.15 uur:           Artificial Intelligence in Voeding  Guido Camps (Wageningen UR)

16.00 uur:           Wrap up – Kees de Gooijer

16.05 uur:           Netwerkborrel

Locatie


Dit jaar wordt het evenement georganiseerd bij Antropia (Hoofdstraat 8, Driebergen-Zeist).

Gezien de corona-maatregelen is het deelnemersaantal beperkt tot 200 en  kunt u alleen deelnemen als u via de Corona Check-app kunt aantonen dat volledig bent gevaccineerd of dat u recent corona heeft gehad. Bij de entree wordt uw app gecontroleerd. Met een negatieve uitslag van een recente PCR-test wordt u ook toegelaten.

Aanmelden AgriFoodTop 2021

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De AgriFoodTop is een initiatief van Topsector Agri en Food

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?