29 mrt – Webinar kruidenrijk grasland

Hoe krijg je profijt van duurzaamheid? Dat kan onder andere met het inpassen van kruidenrijk grasland. Daarmee zet je concrete stappen in verduurzaming. Kruidenrijk grasland is goed in te passen in je bedrijfsvoering en zorgt voor een betere bodemkwaliteit. Er zijn al veel boeren in de provincie mee aan de slag gegaan. Het is dus geen groot risico en er zijn ervaringsverhalen.

In dit webinar gaan we het hebben over de voordelen en toepassing van kruidenrijk grasland. Heb je al eens nagedacht over kruidenrijk grasland? Ben jij zo’n boer? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan begint én goed voorbereid zijn. Luister in dit webinar naar de verhalen van (ervarings)deskundigen. Stel je vragen. Deel je kennis. Ga in gesprek met andere boeren.

Dit webinar vindt plaats op woensdag 29 maart om 20.00. Aanmelden kan via de aanmeldknop verderop op deze pagina.

Programma

20.00 uur
Welkom en introductie door Rob Janmaat en Maria van Boxtel (Uitvoeringsteam Voedselvisie Noord-Holland).

20.05 uur 
Joost van der Kroon, adviseur bodem en natuurinclusieve landbouw licht toe wat kruidenrijk grasland is en wat ervoor pleit om hiervoor te kiezen. Hij vertelt over de toepasbaarheid op verschillende bodems, wat het betekent voor de bemesting, welke kruiden waar het beste groeien. Hij licht de voor- en nadelen en mogelijk extra kosten toe. Ook vertelt hij welke mogelijkheden voor risicodekking en compensatie er zijn vanuit diverse eco-regelingen.

20.25 uur
Wim en Tim Terlouw van melkvee- en weidevogelboerderij Terlouw op Marken vertellen over hun aanpak en ervaringen met het integreren van weidevogelbeheer in de bedrijfsvoering van Terlouw. Inmiddels hebben ze daar 12 jaar ervaring mee, waarvan de laatste 3 jaar met de inpassing van kruidenrijk grasland: “Natuurbeheer integreren in je bedrijfsvoering begint met het nemen van kleine stapjes. We hebben nu een bedrijf dat goed draait. Wij boeren logisch, niet per se biologisch.”

20.35 uur Vragen en discussie

21.00 uur Afsluiting

Aanmelden

Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link voor deelname via de mail.

Reeks webinars Profijt van Duurzaamheid
Dit webinar is de eerste in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die we organiseren voor agrariërs in Noord-Holland. Hoe krijg je profijt van duurzaamheid? In ieder webinar staat deze vraag centraal en zoomen we in op een specifieke mogelijkheid voor de praktijk.

Meer informatie

Bij vragen kun je contact opnemen met Maria van Boxtel en Rob Janmaat (uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland) via rj@delynx.nl.

Blijf op de hoogte

Volg Boer & Business in Balans op LinkedIn en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je regelmatig op de hoogte van nieuws en activiteiten op weg naar een duurzamer voedselsysteem in Noord-Holland.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?