26 april – Webinar Vanggewassen

Wat komt er kijken bij het inzetten van vanggewassen? Vanggewassen zijn nuttig als groenbemester en gaan uitspoeling tegen. Welke mengsels kun je gebruiken, hoe kun je het gewas -tijdig- onderwerken? En hoe wordt de inzet van vanggewassen beloond in de ecoregelingen? Al deze vragen komen aan bod in het tweede webinar in de serie Profijt van duurzaamheid.

We nemen deze vragen én die van deelnemers door met agrarisch adviseur Anna Zwijnenburg en akkerbouwer en bodemcoach Johan van Nieuwenhuyzen.
Anna begeleidt biologische en gangbare telers op het gebied van bodem, bemesting, teelt en vruchtwisseling. Zij gaat o.a. in op hoe je vanggewassen optimaal kunt inzetten zonder schadelijke onkruidbestrijders. En hoe je stikstofbindende soorten vanggewassen goed kunt inpassen.
Johan heeft veel praktijkervaring en brengt die kennis ook over als bodemcoach voor het Landbouwportaal Noord-Holland . Johan zal dus ook zeker ingaan op de effecten van vanggewassen op de bodem.

Sluit aan bij het webinar Vanggewassen op woensdag 26 april (20.00 uur) en luister naar Anna’s en Johans’ kennis en ervaringen. Stel je vragen. Deel jouw kennis. Ga in gesprek met andere boeren.

Programma

20.00u                 Welkom en introductie door Rob Janmaat, Uitvoeringsteam Voedselvisie Noord-     
                             Holland

20.05u                 Inleiding door Anna Zwijnenburg, adviseur Van Tafel Naar Kavel

20.25u                 Praktijkervaringen van akkerbouwer en bodemcoach Johan van Nieuwenhuyzen  

20.40u                 Vragen en discussie

21.00u                 Afsluiting

Webinars Profijt van Duurzaamheid

Dit webinar is de tweede in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die Boer & Business in Balans organiseert voor agrariërs in Noord-Holland. Het eerste webinar over Kruidendijk grasland gemist? Kijk het hier terug.

Contact

Heb je een vraag over dit Webinar, neem dan contact op met het Uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland, Maria van Boxtel en Rob Janmaat, via rj@delynx.nl

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?