Op maandag 21 november dagen VHC Jongens BV en Stichting Voedsel Verbindt 6 chef-koks uit om een gerecht te maken waarvan de producten niet meer dan 500 km hebben afgelegd. Ook wordt die middag een Boerenjongens markt georganiseerd, waar lokale leveranciers zich presenteren. “Samen gaan we voor een duurzaam, regionaal en circulair voedselsysteem!”
Benieuwd naar de producten waar de chefs mee aan de slag gaan deze dag? Tussen 13:00 en 16:00 uur kun je kennis maken met diverse leveranciers met de mooiste streekgebonden producten. Een markt waarin boeren hun lokale producten laten zien en proeven.
Programma
- Om 12:00 uur gaan de chef-koks die mee doen aan de Boerenjongens Challenge shoppen op de Boerenjongens Markt.
- Om 12:30 uur starten zij met koken.
- De Boerenjongens Markt is van 13:00 tot 16:00 uur geopend. Laat je inspireren, maak kennis met een twintigtal leveranciers en hun duurzame streekproducten!
- Om 14:00 uur worden de gerechten van de chefs beoordeelt door de vakjury, met aansluitend een prijsuitreiking.
Proef en leer van de leveranciers en hun lokale producten
Tijdens de Boerenjongens Markt is er een twintigtal leveranciers met lokale producten aanwezig. o.a.: Eerlijk & Heerlijk, Reijer Rotgans, Beemster Valery, Duintuin Heemskerk, Twiske rund, Boer Ted, Voedselbos van ‘Heer Ikigai’, Coppert Cress, De Hollandse Pilsener Fabriek en Zeeuwse Zoute
Locatie
Bij VHC Jongens:
Ambacht 3
1511 JZ Oostzaan