Op 21 april wordt de MBO Challenge Voedselverspilling afgerond. Na het grote succes van de voorgaande challenges, startte deze derde editie in september 2021. Tijdens de challenge bedachten studententeams innovatieve oplossingen voor bedrijven en organisaties om voedselverspilling te verminderen. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases en zal de winnaars bekendmaken.
De awarduitreiking is een feestje. “We maken er een leuke en vrolijke digitale bijeenkomst van op 21 april. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de finalisten.” Het wordt een interactief event met een quiz waarin voor iedereen nog eens extra prijzen te winnen zijn.
*Headerfoto: finalisten en winnaars van editie 2020-2021
Waar?
Online Livestream uitgezonden vanuit Aeres MBO Almere
Wanneer?
21 april 2022 van 14:30 tot 15:30
Genomineerden
Lentiz Life College – Wasabi Kroket
Aeres Mbo Ede – Kvass
Curio MBO Food & Future – Biertoast
Aeres MBO Almere – Bierproducten
Yuverta Heerlen – Workshop
Terra MBO Groningen – Lang Leve Melkwei
Clusius College – Worteljam
Clusius College – Appel Bapao
Jury
Voorzitter:
Laura Roebroeck. Zij is samen met Nancy Boterblom grondlegger van de MBO Challenge Voedselverspilling. Als innovator in Sustainable Food werkt Laura voor Platform Betatechniek.
Leden:
Toine Timmermans – stichting Samen Tegen Voedselverspilling
Esther Wouters – projectmanager praktijkcluster Food bij CIV groen
Marco Agema – eigenaar Snackbar van de Toekomst
Vorige editie
Dertig studententeams deden mee aan de vorige editie en zes team waren genomineerd voor de prijs. De MBO Challenge 2020-2021 is gewonnen door een studententeam van Aeres MBO Almere die het Zero Food Waste Receptenboek hebben gemaakt. Een kookboek voor jongeren met recepten op basis van producten die veel worden weggegooid.
Bekijk hier de livestream van de uitreiking en alle video’s. Meer informatie over de vorige editie vind je hier.