2, 6, 13, 20 aug – Ga mee op veldbezoek Bloemrijke Akkerranden Haarlemmermeer

In de Haarlemmermeer werken verschillende partijen samen aan het versterken van biodiversiteit op boerenland. Sinds 2017 loopt hier het project GreenBASE. Diverse maatregelen in Bermen, Akkerranden, Sloten en Erven, zorgen voor een gezond leefgebied voor onder andere natuurlijke plaagbestrijders en bestuivers (voor agrariërs nuttige insecten).

Agrarisch collectief Noord-Holland Zuid heeft dit voorjaar een Demoveld aangelegd met verschillende soorten bloemrijke mengsels. Alle vormen van bloemrijke akkerranden die worden toegepast in de Haarlemmermeer zijn te bewonderen in het Demoveld. Ook is er aandacht voor bloemrijke mengsels voor bermen (openbaar groen).

Het Agrarisch Collectief toont je tijdens een veldbezoek graag deze verschillende mengsels en vertelt je over het belang van een effectieve groenblauwe dooradering in de Haarlemmermeer. Je wordt rondgeleid door ervaringsdeskundigen en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Wanneer?


Het Demoveld is geopend op:

maandag 2 augustus van 13:00 tot 15:00

vrijdag 6 augustus van 13:00 tot 15:00

vrijdag 13 augustus van 13:00 tot 15:00

vrijdag 20 augustus van 13:00 tot 15:00

Aanmelden


Voor een bezoek is aanmelden verplicht. Je kunt je aanmelden bij Dave Dirks van Agrarisch Collectief NHZ door een mail te sturen naar davedirks@collectiefnhz.nl

Waar?


Mts. Enthoven
Huigsloterdijk 86
2156 LG Weteringbrug

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?