19 jan – FICA Winterevent 2022

Wat is FICA?

FICA verbindt bedrijven, docenten en studenten met elkaar om samen te werken aan vraagstukken, uitdagingen en kansen binnen ons voedselsysteem op weg naar de toekomst.

"Bedrijven hebben behoefte aan innovatieve bedrijfscultuur waarin medewerkers openstaan voor vernieuwing. Het onderwijs heeft innovatieve bedrijven nodig om studenten en docenten leerzame praktijkopdrachten te bieden. Uit deze behoeftes is FICA in 2016 ontstaan.  NMK EsbacoBunge Loders Croklaan en de Inholland-opleiding Food Commerce & Technology (FCT) zijn initiatiefnemers van FICA. FICA slaat de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. De FICA-community bouwt verder aan deze figuurlijke brug. Binnen de community zien we verschillende samenwerkingen ontstaan tussen bedrijven en onderwijsinstellingen onderling."

Winterevent 2022

Op woensdagmiddag 19 januari vindt het FICA Winterevent 2022 online plaats, met op het menu vraagstukken zoals : ‘Hoe kan de regio Amsterdam zichzelf voeden met producten uit de schijf van vijf?’.

Tijdens het event presenteren studenten van Hogeschool Inholland, Clusius College en Yuverta de innovatieve projecten waaraan zij samen met o.a. Stichting Voedsel VerbindtDonny Craves en het Dijklander Ziekenhuis hebben gewerkt.

Ook laten Inholland studenten die vanuit de minor ‘Challenge Ondernemen’ eigen start-ups hebben gecreëerd, de kijker kennismaken met hun marktrijpe innovaties.

Benieuwd?

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?