15 en 16 juni – FICA Summer Event!

Op dinsdag 15 juni en woensdag 16 juni vindt digitaal het tweedaagse FICA Summer Event plaats. Op dit event komen veel verschillende voedselprojecten voorbij. Studenten hebben namelijk hard gewerkt aan bedrijfsopdrachten en productontwikkeling en dit is het moment waarop je kunt zien wat dit oplevert! Ook zijn er op beide dagen gastsprekers aanwezig.

15 juni:

Tweedejaars Food Commerce & Technology studenten van Hogeschool Inholland Amsterdam & Delft presenteren hun Bedrijfsopdrachten online via Teams. Gastspreker Olga Haenen geeft een trendcollege ‘insecten zijn goed eetbaar voor dier en mens’

16 juni:

Ter voorbereiding op de minor “Challenge Ondernemen” en de Green Juniors in jaar 4 pitchen derdejaars Food Commerce & Technology studenten van Hogeschool Inholland Amsterdam en Delft hun productontwikkeling op Inholland Delft. Gastspreker Bas van Wieringen gaat het met ons hebben over Intrapeneurship & Entrapeneurship.


Wat is FICA?


FICA is een initiatief van NMK EsbacoBunge Loders Croklaan en de Inholland-opleiding Food Commerce & Technology (FCT). Door de groeiende wereldbevolking, oprukkende verstedelijking en de wereldwijd toenemende welvaart is innovatie binnen de food sector essentieel. Bedrijven hebben behoefte aan innovatieve bedrijfscultuur waarin medewerkers openstaan voor vernieuwing. Het onderwijs heeft innovatieve bedrijven nodig om studenten en docenten leerzame praktijkopdrachten te bieden. FICA slaat de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. FICA stimuleert bedrijven om creatief te zijn met de hulp van food-studenten. De frisse blik van de student prikkelt bedrijven om op een vernieuwende manier te denken en handelen. Tegelijkertijd doet de student veelzijdige praktijkervaring op voor zijn eigen toekomst.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?