13 juli – Door de bomen het voedselbos zien!

Er zijn steeds meer initiatieven voor voedselbossen en agroforestry in Noord-Holland. Informatie hierover is soms nog lastig te vinden. Er leven zoveel vragen. Wat is een voedselbos en wat is het verschil met agroforestry? Waar zijn al initiatieven? Waar kun je aan de slag? Hoe pak je dat aan?

Heb jij ook vragen of (delen van) antwoorden?

De Natuur en Milieufederatie Noord-Holland organiseert samen met de provincie Noord-Holland op woensdagmiddag 13 juli een netwerkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunnen initiatiefnemers, ondernemers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden elkaar ontmoeten. Er is deze middag veel ruimte om te netwerken en onderling kennis uit te wisselen. De bijeenkomst vindt plaats op locatie bij voedselbos Kreilerwoud.

Praktische informatie

Datum: woensdag 13 juli

Tijd: 14.00-17.00 (tot 17.30 tijd voor borrel)

Locatie: Voedselbos Kreilerwoud, Kreil 6 in Barsingerhorn (Hollands Kroon)

Je kunt je aanmelden via deze link. In aanloop naar de bijeenkomst ontvang je een uitgewerkt programma en meer informatie.

Globaal programma

Uiteraard is er ruimte voor een rondleiding door het voedselbos met eigenaar en voedselbosontwerper Jelle Fekkes. De kern van het programma bestaat verder uit een aantal sessies rondom belangrijke thema’s, zoals beleid en wetgeving, ecologie en verdienmodellen. Je kan tijdens de bijeenkomst verschillende sessies bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst lanceren we ook de ‘FAQ’s’ over voedselbossen en agroforestry die wij hebben ontwikkeld voor het Platform Groen Kapitaal en Boer&Business in Balans. We sluiten af met een borrel en tijd om nader kennis te maken met elkaar.

Achtergrondinformatie

Deze bijeenkomst is onderdeel van een project van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland. We brengen hierin het netwerk rondom voedselbossen en agroforestry in kaart en onderzoeken waar kennisgaten en hulpvragen zitten. Op basis van de behoefte in de praktijk ontwikkelen we enkele kennisdossiers (‘FAQ’s’) en een routekaart voor initiatiefnemers.

Heb je vragen of wil je alvast meer informatie? Neem dan contact op met Minella Haazelager via minella@mnh.nl.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?