12, 13, 14 okt – Congres Kansen van het GLB: De Bodem als Basis

Welke veranderingen komen er op de landbouwsector af als het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) vanaf 2023 in werking treedt? Welke kansen levert het op voor boeren? Hoe stuur je met je bodem?

Daarover gaat dit congres. Het programma bestaat uit toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland, workshops, uitwisselingen van ervaringen tussen vakgenoten, bodem-beleefsessies, bedrijfsbezoeken en demonstraties op locatie.

Op de eerste dag is de voertaal Nederlands. Tijdens het internationale programma op 13 en 14 oktober is de voertaal Engels.

Waarom dit congres?


Er komt de komende tijd veel op agrariërs af. Het nieuwe Europese GLB vraagt extra stappen op het gebied van milieu, klimaat en biodiversiteit. De nadruk komt steeds meer te liggen op vergroening en verduurzaming. Tegelijkertijd wordt de inkomenssteun afgebouwd en komen er meer prestatiegerichte betalingen. Deze veranderingen vragen veel van de agrariërs. Ook raken ze bedrijven en organisaties in en rond de agrarische sector. Het congres is bedoeld om boeren op weg te helpen bedreigingen om te zetten in kansen, ze te inspireren hun bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken en de sector bij te praten over alle ontwikkelingen.

Voor wie?


Het congres is bedoeld voor agrariërs en ook voor iedereen die betrokken is bij de landbouwsector zoals adviseurs, beleidsmedewerkers, betrokken burgers en onderwijsinstellingen. Je kunt je per dag aanmelden.

Waar?


Ecomunitypark, Oosterwolde. Een deel is ook online te volgen. Deelname is gratis. De richtlijnen van de Rijksoverheid m.b.v. de coronapandemie worden aangehouden.

Meer informatie, programma en aanmelden

De organisatie is in handen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, Avalon, het Kenniscentrum Bodem, Symphony of Soils en het project Meerwaarde van de Bioboer.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?