10 juni – Stadmakerscongres Haarlem

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni vindt voor de eerste keer het Stadmakerscongres Haarlem plaats. Op deze dagen ontmoeten initiatiefrijke bewoners en professionals die zich inzetten voor de stad elkaar. Stadmakers zijn van grote waarde. Ze dragen bij aan oplossingen op grote thema’s: zorg, groen, jong en samen met de buurt, èn voedsel.

Vrijdag 10 juni is het de dag van de professionals, ontwikkelaars, overheden en andere organisaties met ruimte voor discussie, verdieping en concrete samenwerking. Zaterdag 11 juni zetten tal van initiatieven hun deuren open voor de bewoners van Haarlem.

Vrijdag o.a. op het programma

De eetbare toekomst van Haarlem

10 juni @ 11:15 – 12:30 MAAK Haarlem Oudeweg 91-95, Haarlem

Ook ons eten maakt deel uit van de transities die nodig zijn voor een beter behoud van de aarde. In deze sessie gaat HFF met experts in gesprek over al gerealiseerde en mogelijke veranderingen in de voedselketen van grond tot mond. Programma: Eten speelt een cruciale rol in het leven van de stad. Alle mensen eten minstens 3x per dag en drinken nog vaker. In Haarlem en omgeving wordt vooral eten geconsumeerd en hier wordt maar weinig onbewerkt voedsel geproduceerd. En dat heeft grote impact op mens en haar leefomgeving. Denk aan bijvoorbeeld het transport dat nodig is. Ook de voedselkeuzes die mensen maken hebben impact: gezond eten en drinken is goed voor onze mentale en fysieke gezondheid. Hoe zie jij de rol van eten en drinken voor de stad?

Tijdens deze interactieve workshop deel je jouw toekomst van de stedelijke voedselvoorziening en bespreken we wat er nodig is om de stad op duurzame wijze van eten en drinken te voorzien.

Lunch van gered voedsel!

10 juni: 12:00 – 14:00 MAAK Haarlem Oudeweg 91-95, Haarlem

Lunch van gered voedsel, gemaakt door Smaak Haarlem. Gesprek aan tafel met Marjan de Boer en Dieuwertje Almeida van Haarlem Food Future.

Eten verbindt en dat nemen we tijdens deze lunch letterlijk. Met elkaar in gesprek over onderwerpen als het voorkomen van voedselverspilling en het upcyclen van reststromen. Wat kan jouw bedrijf doen en wat doe je al?

Let op: boek je lunch (€ 13,50 plus 1,- servicekosten) VOORAF tegelijk met je ‘Ticket’

Ruimte maken voor voedsel

10 juni: 13:30 – 14:45 MAAK Haarlem Oudeweg 91-95, Haarlem

Waar in de stad is er ruimte voor eten verbouwen en hoe verbinden we de mensen met hun eten? In deze sessie vragen we (gebieds)ontwikkelaars naar mogelijkheden voor maatschappelijk vastgoed. Zie je het voor je? een supermarkt, georganiseerd van, voor en door de mensen uit de buurt!

De plinten van gebouwen benutten voor sociale verbinding. Gemeenschapszin stimuleren. De Food Hal in Schalkwijk, is dat een geschikte locatie? Hoe gaat een ontwikkelaar daarin meedoen?

Cities2030: experimenteren voor de toekomst

10 juni: 14:45 – 15:45 MAAK Haarlem Oudeweg 91-95, Haarlem

We starten met je te laten zien welke gave initiatieven er al in Haarlem zijn. Luister naar verhalen van Jody Koenders van WeCup en Erwin Schuitemaker van Plukweide. Welke initiatieven ken jij die wij nog niet kennen? Onder welke voorwaarden kunnen we die aanhaken bij het Europese Cities2030 project van gemeente Haarlem? Dit alles maakt deze werksessie tot een uitwisseling van kennis en leren kennen van meer mensen in de stad.

Partners

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?