Artikelen in 'Zuid-Kennemerland en IJmond'


10 juni – Stadmakerscongres Haarlem
Voedsel is onderdeel van de stad. Op het stadmakerscongres ontmoeten initiatiefrijke bewoners en professionals elkaar om o.a. over de toekomst van voedsel in Haarlem te praten..


Lekker, lokaal en eerlijk. Je ontdekt het op de fiets – Local Food Fietsroutes Haarlem
Haarlem is de gastronomische hoofdstad van Nederland en staat mede bekend om haar vele terrasjes. De stad trekt dan ook veel culinaire bezoekers. In Haarlem…


Boer ’n Buffel – Mozzarella voor mens èn natuur
Olivier Schutzelaars en Emma Vlaanderen willen samen bouwen aan een toekomstbestendige boerderij. Een boerderij waar agrarisch ondernemen samenvalt met natuurbeheer, waar goede lokale producten worden…


Koplopersgroep Haarlem introduceert GFT fiets
Woodstone Pizza and Wine is één van de deelnemers aan de Koplopersgroep Haarlem waarin horecaondernemers en winkeliers samenwerken. Het doel van deze koplopersgroep is om…


Greendish werkt aan menu voor de toekomst
“Wereldwijd wordt een derde van ons voedsel weggegooid. In Nederland betekent dat ruim 1,6 miljoen kilo per dag!” Met die kennis in gedachten heeft Joris…


Natuurinclusieve landbouw, vier goede voorbeelden
De provincie Noord-Holland streeft ernaar dat in 2030 alle grondgebonden landbouw in de provincie natuurinclusief is en dus bijdraagt aan behoud en versterken van biodiversiteit,…


Verslag masterclass korte keten inkoop catering
Op 4 december organiseerden we een Masterclass Korte Keten Inkoop Catering. Hoe komt een eerlijk deel van de marge van de keten bij de boer?…


Boerderij Ter Coulster, een natuurinclusieve melkveehouderij in Heiloo
Op bezoek bij boer Wilco Brouwer de Koning van boerderij Ter Coulster. Melkveehouder in Heiloo en liefhebber van weidevogels. Hoe houdt hij in zijn bedrijf…