Vanggewassen en groenbemesters

Met de inzet van vanggewassen kun je de bodemkwaliteit verbeteren en zet je een concrete stap in verduurzaming. Van tevoren wil je natuurlijk wel weten wat daarbij komt kijken. Welke mengsels kun je gebruiken? Vanggewassen zijn nuttig als groenbemester en gaan uitspoeling tegen. Hoe kun je het gewas -tijdig- onderwerken? En hoe wordt de inzet van vanggewassen beloond in de eco-regelingen? Provincie Noord-Holland helpt je op deze pagina graag op weg met meer informatie.

Webinar terugkijken

Wat komt er kijken bij de inpassing van vanggewassen op je bedrijf? We organiseerden op 26 april een webinar. Kijk het Webinar hieronder terug of blader hier door de presentatiesheets van het webinar.

Dit webinar is de tweede in een reeks webinars ‘Profijt van Duurzaamheid’ die we organiseren voor agrariërs in Noord-Holland. In ieder webinar zoomen we in op een andere specifieke mogelijkheid voor de praktijk. Naast het webinar over vanggewassen, kun je denken aan onderwerpen zoals minder kunstmest, of krachtvoer van eigen land.

Handige informatie

Meer weten?

Wil je meer weten over vanggewassen? Of wil je graag jouw mogelijkheden bespreken? Neem contact op met het Uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland, Maria van Boxtel en Rob Janmaat via een e-mail naar rj@delynx.nl

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?