RVO lanceert Wegwijzer Biologisch Ondernemen

De stijgende vraag naar biologische producten, het toekomstbestendig houden van een landbouwbedrijf, betere bodem- en waterkwaliteit: er zijn tal van redenen om de overstap te maken naar biologische landbouw. Maar de omschakeling kan lastig zijn. Om ondernemers op weg te helpen, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Wegwijzer Biologisch Ondernemen gelanceerd.

In de Wegwijzer staat een introductie over biologische landbouw, maar ook uitleg over (subsidie)regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is er informatie te vinden over certificering via Skal Biocontrole. De pagina is een uitstekend startpunt voor ondernemers die willen beginnen met biologisch ondernemen, maar ook zeker voor ondernemers die al een bio-certificering hebben en hun kennis nog willen vergroten.

 De Wegwijzer Biologisch Ondernemen is een van de eerste stappen in de implementatie van het biologisch actieplan dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vorig jaar presenteerde. Lees hier meer over het ‘Actieplan groei van biologische productie en consumptie’.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?