Profijt van Duurzaamheid – Reeks webinars in 2023

Ben je op zoek naar concrete verduurzamingsmaatregelen? Die goed in te passen zijn in je bedrijfsvoering, zonder negatieve effecten op het bedrijfsresultaat? We starten in 2023 een serie (kosteloze) online bijeenkomsten over verduurzamen in de praktijk: ‘Profijt van duurzaamheid’.

De webinars in het kort

Hoe krijg je profijt van duurzaamheid? In ieder webinar staat deze concrete vraag centraal en zoomen we in op een specifieke mogelijkheid voor de praktijk. De organisatie van deze webinars ligt in handen van een adviseur en een boer die een bepaalde mogelijkheid of maatregel zelf al toepast.

  • Duur: maximaal 1 uur
  • Wanneer: elke laatste woensdag van de maand, om 20.00 uur.
  • Kosten: gratis, aanmelden is gewenst.

Wat je kunt verwachten

  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Veel ruimte voor delen van eigen kennis en ervaringen
  • Ontmoetingen met collega-ondernemers
  • Praktische informatie over de financiële aspecten

Zet de volgende data in je agenda

29 maart: 'Kruidenrijk grasland'
In dit webinar gaan we het hebben over de voordelen en toepassing van kruidenrijk grasland. Heb je al eens nagedacht over kruidenrijk grasland? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan begint én goed voorbereid zijn.
> Terugkijken en meer info

26 april: ‘Vanggewassen’
Wat komt er kijken bij het inzetten van vanggewassen? Vanggewassen zijn nuttig als groenbemester en gaan uitspoeling tegen. Welke mengsels kun je gebruiken? Hoe kun je het gewas -tijdig- onderwerken? En hoe wordt de inzet van vanggewassen beloond in de ecoregelingen? Al deze vragen komen aan bod in het tweede webinar in de serie Profijt van duurzaamheid.
> Terugkijken en meer info
31 mei: ‘Minder kunstmest’
Hoe kun je in de melkveehouderij de kunstmestgift verlagen zonder dat je opbrengsten er onder lijden? De inzet van kruidenrijk grasland werkt positief, maar er zijn nog meer mogelijkheden. 
Een tweetal (ervarings)deskundigen komt aan het woord: zij vertellen hoe je kunstmest kunt besparen met kruidenrijk grasland, en wat de functie van witte klaver daarin kan zijn. En wat het afbouwen van kunstmest doet voor de bodem. 
> Terugkijken en meer info 
28 juni: ‘Eiwitgewassen’ (zie hier de terugblik indien je de webinar gemist hebt)
Een duurzaam voedselsysteem kan niet zonder de teelt en afzet van plantaardige eiwitten. Steeds meer Nederlandse boeren nemen dan ook eiwitgewassen zoals veldbonen en lupine op in hun bouwplan. Overweeg jij de overstap naar eiwitgewassen? Dan wil je natuurlijk weten waar je aan begint én goed voorbereid zijn. Op de best passende teeltwijze, de voor- en nadelen en compensatiemogelijkheden vanuit ecoregelingen.
> Meer info en aamelden
27 september: ‘Krachtvoer van eigen land’
25 oktober: ‘Vaste rijpaden en niet-kerende grondbewerking’

Meer weten?

Bij vragen kun je contact opnemen met Maria van Boxtel en Rob Janmaat (uitvoeringsteam Voedselvisie Provincie Noord-Holland) via rj@delynx.nl.

Blijf op de hoogte

Volg Boer & Business in Balans op LinkedIn en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je regelmatig op de hoogte van nieuws en activiteiten op weg naar een duurzamer voedselsysteem in Noord-Holland.


Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?