Podcast Voedselvisie: “Ik hoop dat we regionale producten beter weten te vinden en te waarderen.”

In een nieuwe podcast op de website van WeMakeThe.City Green spreekt Thomas van de Sandt met gedeputeerde Ilse Zaal. Ze praten over samenwerking in de voedselketen, lokale producten en natuurinclusieve landbouw.


WeMakeThe.City is een festival waarin verbetering van stad en ommeland centraal staat. In 2021 en 2022 in de vorm van een langlopend programma in het kader van Floriade Amsterdam – Almere 2022, onder de titel WeMakeThe.City Green. Het programma informeert en inspireert, toont innovaties, laat koplopers aan het woord en verbindt beleid, onderzoek en praktijk. Het bestaat uit ruim een jaar lang lezingen, talkshows, workshops, expedities, exposities en filmvertoningen, voor een breed publiek in steden in de provincies Flevoland en Noord-Holland. Leidend daarbij is de vraag: In wat voor een stad willen wij leven over vijf, tien, twintig jaar? Deze keer staat het thema voedsel in de schijnwerper: Wat eten we in 2030? Waar halen we ons eten vandaan? En hoe wordt het gemaakt?

De provincie heeft begin dit jaar, in februari 2021, de Voedselvisie vastgesteld. Een visie over de toekomst van de landbouwsector, met hoge ambities. Gedeputeerde Ilse Zaal licht de ambities in het gesprek toe. Het streven is schone en veilige productie van gezond, betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen. Een voedselsysteem met gezonde verdienmodellen voor de ondernemers, maar wat ook goed is voor het klimaat, de bodem, het milieu en dierenwelzijn. Door mensen en organisaties met elkaar te verbinden, financieel te ondersteunen en kennis te delen werkt de provincie Noord-Holland samen met alle schakels in de voedselketen samen aan de transitie naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Dit is natuurlijk een korte samenvatting. Luister het gesprek om er meer over te weten te komen.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?