Instrumentenoverzicht

Hieronder staan een aantal partijen en instrumenten die mogelijk ondersteuning bij innovatie en projecten kunnen bieden:

RominWest (business development & financiering)

ROM InWest zorgt voor verbinding in de regio. Op dit moment bestaat ROM InWest uit ongeveer twintig professionals die vanuit gedrevenheid ondernemingen in Noord-Holland verder helpen met investeringen, innovatie en doorontwikkeling. De energietransitie en overgang naar een circulaire economie zijn voor ROM InWest belangrijke thema’s. Oplossingsgericht met samenwerking, innovatie en duurzaamheid centraal.

ROMinWest Business Innovation Program Food
Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve mkb die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners. De vijfde editie van het programma start in september 2022. Voor meer informatie: mail stef.mellema@rominwest.nl en/of bezoek deze pagina.

Subsidie Voedselvisie Noord-Holland 2022 (voor samenwerkingsprojecten)

Om tot een duurzaam voedselsysteem te komen is het nodig dat alle partijen in de voedselketen een steentje bijdragen. Niet alleen de agrarische sector en de voedselverwerkers zijn aan zet, maar ook bijvoorbeeld de retail en detailhandel, consumenten en afvalverwerkers. De provincie wil dit stimuleren en een aantal projecten financieel ondersteunen met een subsidie. In 2022 in totaal 700.000 euro beschikbaar.

Duurzaam Duwtje (advies)

Heb je een idee om bij te dragen aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de Provincie Noord-Holland? En heb je behoefte aan advies of iemand die eens met je meekijkt? Je kunt in aanmerking komen voor de Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’ van Provincie Noord-Holland: tot 8 uur kosteloos advies van experts. Met een Duurzaam Duwtje helpen we je om jouw volgende stappen te zetten, op weg naar meer duurzame landbouw en korte ketens. 

GO!-NH (businessbegeleiding)

GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor  scale-ups en  grotere MKB bedrijven die nieuwe markten aan willen boren. 

Amsterdam Trade & Innovate (voor internationalisering)

Amsterdam Trade & Innovate ondersteunt bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam bij internationaliseren. Onze focus ligt daarbij op innovatieve oplossingen voor stedelijke en maatschappelijke uitdagingen.

Startup Amsterdam (startups en scale ups)

Created in 2015, StartupAmsterdam is an action programme run by the City of Amsterdam that brings the public and private sectors together to support the startups, scale-ups, entrepreneurs and other players in the local ecosystem. By taking part in dozens of projects and initiatives promoting innovative and sustainable entrepreneurship, it’s helped the Dutch capital become a major player in the global scene.

Amsterdam in business (voor buitenlandse bedrijven)

amsterdam inbusiness is the official foreign investment agency of the Amsterdam Metropolitan Area. We assist international companies with establishing and expanding their operations in Amsterdam and beyond. To build on the existing (and thriving) business community in the Dutch capital and surrounding region, we also strive to build long-term connections with you, our partners. That way, we can continue to offer support at each stage of your company’s development. This advice and guidance we offer with enthusiasm, free of charge and on a strictly confidential basis.

PIM N-H

Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) helpt mkb-ers in Noord-Holland met groei en financieringsvragen in onderstaande sectoren. Dit doet PIM door het geven van maatwerkadvies, masterclasses en online ondersteuning.

Innovatiefonds Noord-Holland

INH richt zich op het verstrekken van (converteerbare) leningen tijdens de zogenoemde Proof-of-Conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw innovatief product of proces binnen het midden- en kleinbedrijf in de provincie Noord-Holland. Er is speciale aandacht voor innovaties op het gebied van Circulaire Economie, Duurzame Mobiliteit en Energietransitie.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?