Teeltplannen en nieuwe teelten

Jos Groot-Koerkamp van Limagrain heeft op 22 december een interessante presentatie gegeven over ‘nieuwe’ of ‘vergeten’ gewassen, een initiatief van de studiegroep Kringlooplandbouw Texel en een vervolg op Schapen en erwten. In dit webinar over teeltplannen en nieuwe teelten vertelde Jos Groot-Koerkamp over zijn ervaringen met verschillende eiwitgewassen, zoals lupine, veldbonen en erwten. Doel is om melkveehouders die op zoek zijn naar meer eiwit van eigen land en akkerbouwers die rendabele gewassen zoeken die goed voor de bodem zijn aan elkaar te koppelen.

Winterveldbonen

In onderstaand filmpje wordt verteld over de voordelen van het telen van winterveldbonen. Deze nieuwe eiwitteelt is een interessante vervanger voor krachtvoer of een duurzaam alternatief voor je bouwplan.

In onderstaand filmpje wordt de samenwerking tussen Boerenverstand, De Lieuw en Dapper op Texel uitgelegd.

Proefpakket

Om het experimenteren met deze gewassen minder risicovol te maken levert De Lieuw een beheerspakket voor het telen van krachtvoervervangende gewassen (erwten, veldbonen, lupine, luzerne, voederbieten, etc.) voor slechts € 350 per hectare per jaar! Bij interesse kun je contact opnemen met Vincent Lap van de Lieuw of met Siem Vlaanderen van Boerenverstand.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?