Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’

Heb je een idee om bij te dragen aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de Provincie Noord-Holland? En heb je behoefte aan advies of iemand die eens met je meekijkt? Je kunt in aanmerking komen voor de Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’: tot 8 uur kosteloos deskundig advies van specialisten. Met een Duurzaam Duwtje helpen we je om jouw volgende stappen te zetten, op weg naar meer duurzame landbouw en korte ketens. 

Hoe gaan we een duurzame toekomst tegemoet, voor de natuur, het klimaat én de mensen en bedrijven uit de voedselketen? De roep om kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en korte ketens wordt groter en groter. Ook steeds meer boeren en tuinders zien toekomst hierin.

Wil je hier ook stappen in zetten? De provincie Noord-Holland steunt goede ideeën met expertise van deskundige adviseurs, met de Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’. Het zijn allemaal specialisten in de verduurzaming van land- en tuinbouw en korte ketens, bijvoorbeeld van Wageningen UR, Boerenverstand, Land & Co, CLM of AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions).

Voucherregeling: voor wie?

Iedereen uit de keten kan een aanvraag indienen. Vragen kunnen gaan over bijvoorbeeld kruidenrijk grasland, goed bodembeheer, marketingadvies voor lokale verkoop, introductie van strokenteelt, logistiek advies voor korte ketens, andere voedergewassen (eiwittransitie), verwaarding van reststromen, etc.

Een aanvraag indienen: zo werkt het

Heb je een vraag die in aanmerking kan komen voor de Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’? Dan kun je je aanmelden door op onderstaande knop te klikken. Daarmee open je het formulier. Vul deze in en klik op ‘verzenden’.

We nemen vervolgens binnen 5 werkdagen contact met je op. We plannen dan graag een afspraak in voor een intakegesprek van 15 tot 30 minuten. Hierin nemen we jouw idee door en kijken we samen of je in aanmerking komt voor de voucherregeling en zo ja, hoe we je het beste van dienst kunnen zijn.

Meer informatie
Heb je een korte vraag over de Voedselvisie of ben je op zoek naar meer informatie over de Voucherregeling ‘Duurzame Duwtjes’? Stuur dan een e-mail naar boerenbusinessinbalans@noord-holland.nl.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?