GO!-NH Accelerator & Growth 2022 – Inschrijving van start!

Ben jij een MKB-er, start-up of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om jouw innovatieve product of dienst aan de man te brengen. En je bent niet de enige! Voor ondernemers zoals jij heeft Provincie Noord-Holland het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld. In dit programma krijg je hulp bij het op de markt brengen of opschalen van jouw innovatieve en duurzame product of dienst.

Wat houdt het in?

GO!-NH is een versnellingsprogramma voor bedrijven in Noord-Holland die zich richten op de thema’s Energietransitie, Duurzame Mobiliteit, Circulaire Economie en/of Duurzame Landbouw & Voedsel. Er worden drie verschillende trajecten aangeboden. Elk traject sluit aan bij een andere bedrijfsfase en -omvang: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor scale-ups en grotere MKB bedrijven die nieuwe markten aan willen boren. In 3 tot 6 maanden word je verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. GO!-NH zorgt er ook voor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt.

Vanaf nu aanmelden

In het februari 2022 starten het Accelerator en het Growth traject weer. Je kunt je vanaf nú aanmelden voor de selectie.

Meer informatie

De trajecten op een rij

trajectGO!-NH AcceleratorDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is accelerator.pngGO!-NH GrowthDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is growth.pngGO!-NH ScaleDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is scale.png
geschikt voorMKB-bedrijven en startups met een innovatie in beginfaseMKB’ers en startups met een innovatie in de groeifaseMKB’ers en scale-ups in opschaalfase
kenmerkende vraagIs mijn innovatie geschikt om de markt te betreden?Hoe bereid ik mij voor om daadwerkelijk te gaan schalen?Welke markt(en) ga ik als volgende stap aanboren?
omzet (bedrijf/innovatie)*0-500kvanaf 500k1-10 miljoen
periode3 maanden3 maanden6 maanden
omschrijvingDe GO!-NH Accelerator is een versnellingstraject gericht op MKB’ers en startups waarvan
het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt.
Hoe bewijs je dat de markt jouw innovatie wel nodig heeft? Dit gaan we tijdens de GO!-NH
Accelerator concreet uitwerken. We gaan samen met jou op zoek naar de ‘problem-solution
fit’ van jouw innovatie en propositie. Je gaat bewijzen dat de markt jouw innovatie nodig
heeft. De oprichters hebben een duidelijke visie waar het naartoe zal groeien en hoe daar te
komen. Je bent hiermee voorbereid om verdere financiering op te halen.
Het GO!-NH Growth traject is voor MKB-bedrijven en startups die zich in een verdere fase
bevinden. Zij hebben al omzet uit klanten en/of pilots en je organisatie heeft al beperkt
personeel in dienst. De onderneming wordt klaar gemaakt voor groei dankzij een focus op
herhaalbaarheid en schaalbaarheid van product of dienst. De focus ligt op versterken van
businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie. Er wordt gezocht naar een
‘product-market fit’ en toegewerkt naar een ‘scale-up fit’.
GO!-NH Scale is gericht op MKB-bedrijven en scale-ups die goed ontwikkeld zijn in hun
huidige markt en klaar zijn om op te schalen naar nieuwe markten of gebieden.
In dit traject bereiden bedrijven zich gericht en concreet voor op het opschalen naar nieuwe
markten. GO!-NH Scale ondersteunt de organisatie om flinke groei sprongen voor te
bereiden door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie met behulp van experts.
Uitgebreidere informatie vind je hier.
lees hier meerlees hier meerprogramma lopend, lees hier meer over het lopende traject

Deze ondernemers gingen je voor

Er zijn al meerdere succesvolle edities van GO!-NH afgerond, en maar liefst 100 bedrijven hebben met hulp van GO!-NH inmiddels hun duurzame innovaties versneld kunnen ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld:

Local2Local: (Consortium: Amped, Boeren van Amstel, Eurest Compas en ProeVkantoor)
Local2Local is een korte voedselketenonderneming die het lokale en regionale voedselaanbod verbindt aan de zakelijke- en consumentenmarkt. Dit doen zij zelf, maar ook door andere voedselinitiatieven aan te haken. Zij doen dit door een intensieve samenwerking met boerencollectieven, zorg- en onderwijsinstellingen, overheden, cateringbedrijven en maatschappelijke organisaties.

Boer’n Buffel: Emma en Olivier hebben de eerste waterbuffelboerderij in de provincie Noord-Holland opgezet. Boer’n Buffel is een circulair, grondgebonden natuur-inclusief landbouw en landschapsbedrijf rondom waterbuffels.

Firma van der Aarde: wilde met de overgang naar een duurzaam natuur-inclusief biologisch bedrijf met bedrijfseconomisch toekomstperspectief een voorbeeld zijn voor de Noord-Hollandse fruitteelt sector.

Servaplant: ontwikkelde een kruidenmix akkerranden die maximaal natuurlijke vijanden voortbrengt, als alternatief voor chemische gewasbescherming.

Donny Craves – Bedfort + Delancy heeft onder de naam Donny Craves, plant based (vegan) koekjes en brownies ontwikkeld waarin groenten en fruit overschotten en imperfecte producten van telers uit de regio verwerkt worden.

GO!-NH is begonnen als een innovatie- en accelerator programma voor duurzame mobiliteit (voorjaar 2018 en 2019) en circulaire economie (najaar 2018 en 2019) en is één van de MKB-innovatieinstrumenten van de provincie Noord-Holland. Andere instrumenten om innovatie te stimuleren, zijn o.a. het investeringsgereedprogramma PIM, het Innovatiefonds (financiering proef- of concept-fase) en de MIT-subsidieregeling.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?