Aardpeer: Samen voor grond

Aardpeer verbindt boeren en burgers en brengt bodem en biodiversiteit in balans. Iedereen die wil bijdragen aan een betere bodem, gezond voedsel en meer soortenrijkdom en die wil helpen om dat voor de komende zeven generaties zo te houden, kan zich bij onze beweging aansluiten. Aardpeer, samen voor grond. Een vruchtbare bodem voor wie zich in wil zetten of wil investeren in een collectieve en veerkrachtige toekomst.

4 februari Q&A webinar

Heb je vragen over dit initiatief, wil je meer weten over Aardpeer en wat de plannen zijn, doe dan aanstaande donderdag 4 februari mee met de Q&A webinar.
Er worden die dag twee sessies georganiseerd: van 14 tot 15 uur en van 20 tot 21 uur.

Schrijf je hier in voor dit webinar.

Wat is Aardpeer?

Aardpeer is een vernieuwend initiatief van Stichting BD Grondbeheer, Stichting Herenboeren NL, Stichting Wij.land en Triodos Regenerative Money Centre, organisaties die streven naar het verbeteren van onze leefomgeving. Ons doel is om de Nederlandse landbouwtransitie te bespoedigen en een duurzaam voedselsysteem te creëren. Daarom beginnen we bij de grond: de basis van ons bestaan.

Aardpeer wil zoveel mogelijk boeren en voedselinitiatieven de kans geven om de bodem op natuurlijke wijze te bewerken en de biodiversiteit te bevorderen. Daarnaast willen we uitgroeien tot een brede, inspirerende beweging, die mensen met hart voor natuurvriendelijke landbouw met elkaar verbindt. Door het verhaal van een gezonde bodem door te geven én financieel bij te dragen kunnen we samen een duurzame landbouwsector voor de komende zeven generaties waarborgen.

Vanaf 27 januari 2021 kan iedereen obligaties, uitgegeven door Stichting BD Grondbeheer, kopen. Met het geld van die obligaties koopt Stichting BD Grondbeheer grond aan (of herfinanciert ze grond die zij, vooruitlopend op uitgifte van de obligatie, al aankocht). De grond wordt via een eerlijke pacht ter beschikking gesteld aan natuur gedreven en sociaal verbonden boeren en voedselinitiatieven.

Hiermee verkleinen we niet alleen de afstand van boer tot burger en van bodem tot bord. We zorgen er ook voor dat wijzelf én de kinderen van onze kinderen kunnen genieten van gezonde voeding en een leefbare aarde.

Dat is Aardpeer, samen voor grond.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?