Maart en april– Voedselvisiecafé ’s

Hoe werken we samen aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de provincie Noord-Holland? Dat is hét onderwerp van gesprek tijdens een serie van 7 regionale Voedselvisiecafés, georganiseerd door de provincie. Je bent van harte welkom om in het café aan te sluiten.

Laten we netwerken, elkaar vinden en samen aan de slag gaan.

Kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en korte ketens. Deze drie termen spelen een belangrijke rol in de Voedselvisie van de provincie Noord-Holland. Ze geven aan in welke richting de provincie het landbouw- en voedselsysteem wil zien bewegen. Ze sluiten aan bij een maatschappelijke vraag die groter en groter wordt en waarin ook steeds meer boeren toekomst zien. De grote vraag is: hoe kunnen we de beweging in deze richting in Noord-Holland versterken? Misschien ben jij hier al mee bezig, of heb je ideeën om hiermee aan de slag te gaan. Laten we samen in gesprek gaan in het Voedselvisiecafé. Het doel: elkaar vinden om samen tot duurzame initiatieven te komen.

Voor wie?

Iedereen uit de voedselketen is welkom: van boer tot supermarktondernemer, van vervoerder tot lokale voedselcoöperatie en van landbouworganisatie tot verwerker.

Hoe ziet een bezoek aan het Voedselvisiecafé eruit?

De 7 Voedselvisiecafé regio’s

De Voedselvisie van de Provincie èn een nieuwe subsidieregeling worden kort toegelicht. Vervolgens is er in het Voedselvisiecafé alle ruimte om plannen te pitchen en elkaar uit te nodigen om daarbij aan te haken. Door met elkaar samen te werken in de regio, kunnen initiatieven namelijk meer impact krijgen. Wat zijn jouw ideeën en welke mooie initiatieven draaien er al in jouw regio? Er zijn verschillende organisaties aanwezig die projecten ondersteunen in het verder brengen van plannen.

‘Duurzaam van Noord-Hollandse bodem’: subsidieregeling iets voor jou?  

Wie weet kom jij tijdens je bezoek aan het Voedselvisiecafé op een idee om samen te werken aan kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en/of korte ketens in Noord-Holland. Of wellicht loop je al langer met een innovatief en inspirerend plan rond. Je kunt wellicht in aanmerking komen voor de provinciale subsidieregeling ‘Duurzaam van Noord-Hollandse bodem’. De provincie steunt goede projecten via deze regeling met subsidie en expertise van deskundige adviseurs. De regeling wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 gepubliceerd.

Wat we je nu alvast over de regeling kunnen vertellen:

  1. Je doet mee als groep: je werkt voor het project samen met andere (agrarische) ondernemers of organisaties.
  2. De aanvragen worden behandeld op volgorde van inschrijving. Een inschrijving kan punten ‘scoren’ op een set van criteria. Er is een minimum aantal punten nodig om in aanmerking te komen voor de subsidie.
  3. Je draagt qua criteria in elk geval bij aan: verkorten of sluiten van kringlopen binnen de Noord-Hollandse landbouw(bedrijven), meer natuurinclusieve landbouw en/of kortere ketens.
  4. Kennis en ervaring willen delen vanuit jouw project met anderen in Noord-Holland is noodzakelijk: dit zorgt er uiteindelijk voor dat nog méér geïnteresseerden kunnen aanhaken door zelf ook te innoveren of een verandering door te voeren.

Meer informatie over de subsidieregeling

In de komende maanden komt er een Webinar waarin je meer te weten komt over de inhoud en de criteria van de subsidieregeling. De exacte datum wordt binnenkort gepubliceerd. Houd hiervoor onze website in de gaten.


Wil je niets missen van Boer & Business in Balans? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?