Loket Veenweideboeren helpt bij klimaatmaatregelen

Het Loket Veenweideboeren Noord-Holland helpt boeren met het nemen van klimaatmaatregelen op veenweidegrond. Deze maatregelen moeten de broeikasgasuitstoot terugdringen. Het loket ondersteunt met kennis, advies en financiering, en ondersteunt bij de uitvoering.

"Boert u op Noord-Hollandse veenweidegrond? Zet u in voor de enorme opgave: minder bodemdaling, minder uitstoot van CO2. Maar dan wel op een manier die bij u past. Zonder gedoe. U hoeft het namelijk niet alleen te doen: wij staan voor u klaar met subsidie en assistentie."

Kosteloos persoonlijk advies en begeleiding

Elke ondernemer en elk bedrijf is anders, een persoonlijke aanpak is van belang. Tijdens een vrijblijvend gesprek aan de keukentafel kijkt het loket samen met de ondernemer naar de wensen, mogelijkheden en situatie op het bedrijf. Een bodemcoach komt vervolgens langs om profielkuilen te graven en de opbouw en structuur van de bodem inzichtelijk te krijgen, om goed te kunnen oordelen of de klimaatmaatregel daar zinvol is.

Klimaatmaatregelen

Er zijn verschillende klimaatmaatregelen mogelijk. Het loket is op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten en kan goed adviseren over de kansen, kosten en gevolgen. De subsidie voor het nemen van maatregelen bedraagt 85%, er geldt een eigen bijdrage voor de ondernemer van 15% voor de inrichtingskosten.

Interesse?

Op de website van het loket kunt u uw contactgegevens achterlaten waarna contact met u wordt opgenomen voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook contact met het loket opnemen via info@waterlandendijken.nl,  0299-437463.

Het Loket Veenweideboeren is een initiatief van vereniging agrarisch natuur- en landschapsbeheer Water, Land & Dijken en wordt gefinancierd door de provincie Noord-Holland.

Headerfoto: Loeks Fotografie

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?