Gratis bespaarscan Circulaire Horeca West-Friesland

Coronamaatregelen gooien behoorlijk roet in het eten om door kunnen te pakken met een succesvolle bedrijfsvoering in de Horeca. Juist nu is het kunnen sturen op kostenbesparing en duurzame bedrijfsvoering handig. De provincie werkt samen met Circulair West-Friesland en biedt 25 circulaire scans (gratis) aan voor ondernemers die hier werk van willen maken. De scan geeft inzicht in het besparen op kosten om straks de gasten weer helemaal te verwennen met regionale producten op hun bord.

Wanneer Nederlanders uit eten gaan, willen zij steeds vaker duurzaam genieten. Het is lekkerder, als je weet dat producten afkomstig zijn uit je eigen omgeving en biodiverse (seizoen)groenten de boventoon voeren op de kaart. Juist nu is het moment om slim in te spelen op deze vraag. Van duurzame beleving op het bord naar duurzame bedrijfsvoering & kostenbesparing, ook op energieverbruik.

Want hoe ga jij om met stijgende inkoopprijzen? Het tegengaan van verspilling van voedsel en het beperken van afval? Ja, ook afval verminderen levert besparing op. We betalen voor de verpakkingen en voor het afvoeren van verpakkingen. Dat zet te denken! Het zijn vragen die steeds relevanter worden in deze tijd van verantwoord handelen en stijgende inkoopprijzen. Het draagt bij aan ‘guilty free’ eten voor de gast en brengt meer efficiency in je bedrijfsvoering. Kortom, het maakt het verhaal rond, of beter gezegd: circulair. Met de circulaire scan krijg je direct inzicht in circulaire quick-wins in je bedrijf, die goed zijn voor je imago en portemonnee.

Heb je een Horecabedrijf in West-Friesland en wil je werk maken van een duurzame bedrijfsvoering en kostenbesparing door middel van het pakken van meer circulaire kansen? Aanmelden voor de scan kan tot 1 december 2021. Wees er snel bij, want op=op.


Ervaringen delen in inspiratiesessie


Op 28 februari 2022 is er een inspiratiesessie. Dan delen we de resultaten uit de scans. Om kennis en ervaring te delen en om te horen welke knelpunten er liggen en hoe deze weggenomen kunnen worden. We nodigen je graag uit voor de sessie op 28 februari van 10.00-12.30 uur (inclusief lunch), locatie D’oude Waegh in Hoorn.

Voor Wie? 


Deze scan en sessie is enerzijds gericht op horecaondernemers inzicht geven en een tool aan te bieden om slim te sturen op bedrijfsprocessen. Tegelijkertijd is het interessant voor (chef)koks, vanwege de vertaling naar een duurzame menukaart met inspirerende voorbeelden.

Over de organisatoren

Provincie Noord-Holland is een van de meest vooruitstrevende provincies op het gebied van circulair ondernemen. Door middel van programma’s, kennisbijeenkomsten en subsidies helpt zij ondernemers in de provincie met het ontwikkelen van een circulair bedrijfsmodel en bij het uitvoeren van circulaire projecten. Kijk op de website voor meer informatie.
Circulair Westfriesland is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijven Groep, Omgevingsdienst NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN en Rabobank. Circulair Westfriesland bundelt circulaire kennis en kunde in de regio. Door slim om te gaan met grondstoffen, dragen wij bij aan een duurzame en toekomstbestendige economie. Wij helpen ondernemers om de zorg voor het milieu te verbinden aan een gezonde bedrijfsvoering. Kijk voor meer informatie op de website.
Dutch Cuisine maakt zich hard voor de Nederlandse keuken en eetcultuur. Deze eetcultuur gaat uit van smaak en gezond en verantwoord koken vanuit onze creativiteit en eigenzinnigheid. Het is gebaseerd op principes die duurzaam zijn voor mens en milieu. Dutch Cuisine heeft het landelijke programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ ontwikkeld. Het doel hiervan is om lokale producten die beter zijn voor biodiversiteit, natuur en landschap via de menukaart van horeca en cateraars te stimuleren. Kijk voor meer informatie op de website.
CREM is gericht op het verduurzamen van voedselketens, circulariteit in de out-of-home foodservice sector. Samen met en in opdracht van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en burgers. En zodanig dat iedereen zich herkent in de uitdagingen en oplossingen. We zijn hierbij breed inzetbaar, van onderzoek tot training en implementatie, van een brainstorm tot de monitoring van resultaten. Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit artikel met anderen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail