9 t/m 16 okt – Dutch Food Week

Provincie Noord-Holland is Netwerkpartner van Dutch Food Week 2021. Dit jaar wordt de Dutch Food Week gehouden van 9 t/m 16 oktober. In deze week worden op allerlei plekken in het land activiteiten georganiseerd rondom ons voedsel. Wij stelden de organisatie alvast een aantal vragen.

Wie/Wat is Dutch Food Week?


Dutch Food Week (DFW) brengt de positieve kracht van ons voedsel in beeld. Tijdens Dutch Food Week, die dit jaar van 9 t/m 16 oktober plaats vindt, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.

Wat willen jullie met de Dutch Food Week bereiken?


DFW bestaat om de positieve kracht en verbinding van voedsel sterker te belichten en te waarderen. In het maatschappelijk debat en in de publiciteit is de laatste jaren juist veel aandacht voor de negatieve bijeffecten van onze voedselproductie en consumptie. Met de open vraag ‘Wat eten we?’ nodigen we iedereen uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. In elke klas, bij elk bedrijf en aan iedere keukentafel. Dat gesprek hoeft niet alleen te gaan over het gerecht dat we eten, maar ook over complexere thema’s zoals de footprint van onze maaltijd en het productieproces. Voor iedereen is er tijdens de Dutch Food Week iets te beleven: van jong tot oud, van professional tot geïnteresseerde, van carnivoor tot vegan. Dutch Food Week bestaat om de positieve kracht van ons voedsel betekenis te geven in een wereld waarin gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal staan. 

Welke activiteiten staan er zoal op de planning in Noord-Holland?


Door heel het land worden activiteiten georganiseerd. In Noord-Holland staan onder andere de volgende activiteiten op de planning:

Beemster Food Tour – 9 en 10 oktober

Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober wordt de Beemster Food Tour gehouden. Bij aankoop van deze ‘Tour’ ontvang je een duurzame boodschappentas & digitale route die je langs diverse deelnemende Beemster bedrijven brengt. 

Appelfeest op Boerderij Zorgvrij – 10 oktober

Zondag 10 oktober vindt het jaarlijkse Appelfeest plaats op Boerderij Zorgvrij.  In de boomgaard, waar wel 20 verschillende oude appel- en perenrassen het decor vormen, vinden er voor jong en oud allerlei activiteiten plaats. Vrijwilligers van de Stichting Fruittuinen Kennemerland laten u de verschillen zien èn proeven tussen de verschillende appelrassen.

Lectorale rede ‘de kracht van smaak’ en FICA jubileum event – 11 oktober

Tijdens het Jubileum Event presenteren we alle projecten van afgelopen 5 jaar in de vorm van een expositie. In de middag zijn er lezingen van sprekers en is er een interactief programma waarbij beleving centraal staat. Hierna volgt de lectorale rede en inauguratie, met als afsluiting een netwerkborrel.

Kunnen er nog activiteiten aangemeld worden? Zo ja, hoe?


We nodigen bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen uit om mee te doen met hun eigen event. Activiteiten kunnen zeker nog aangemeld worden. Deze komen dan op onze website terecht onder ‘Programma’. Voor aanmelding kan contact worden opgenomen met ons team (info@dutchfoodweek.nl). 

Is er iets dat je zou willen zeggen tegen Noord-Hollandse voedselondernemers en publiek?


Het programma van Dutch Food Week 2020 zat bomvol inspirerende (online)sessies en activiteiten. De geweldige inzet die partners, participanten en (virtuele) bezoekers getoond hebben, heeft voor een succesvolle editie gezorgd. Wij hopen, samen met voedselondernemers en publiek uit Noord-Holland, er dit jaar weer een geweldige (offline!) editie van te maken!

Dutch Food Week is meer dan 1 week, toch?


Voor bedrijven uit de hele voedselketen zijn verbinding met de samenleving en transparantie steeds belangrijker. Dit gebeurt natuurlijk niet alleen tijdens de DFW zelf, maar het gehele jaar door. Daarom vinden er tot het einde van het jaar evenementen van onze partners plaats door heel het land.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?