Initiatieven

Jouw eigen initiatief met ons delen?

Boer & Business in Balans laat je graag zien waar de gezonde en duurzame agri & food initiatieven zich in Noord-Holland bevinden. En elk jaar worden dat er meer. Een transitie van ons voedselsysteem vraagt ook om nieuwe vormen van samenwerking. Dan kan een kaartbeeld of een app je soms ook helpen bij het vinden van nieuwe collega’s en of business. Wil je ook je initiatief op de kaart zetten?

Voedselketen

9 t/m 16 okt – Dutch Food Week

Provincie Noord-Holland is Netwerkpartner van Dutch Food Week 2021. Dit jaar wordt de Dutch Food Week gehouden van 9 t/m 16 oktober. In deze week worden op allerlei plekken in het land activiteiten georganiseerd rondom ons voedsel. Wij stelden de organisatie alvast een aantal vragen.

Lees meer »
Amsterdam
Hergebruik

De Herkomst – Een circulaire stadsboerderij

Wanneer je een wandeling maakt in de tuinen van West kun je zomaar een kudde varkens tegenkomen. Het zijn de varkens van De Herkomst. Om zijn droom verder uit te werken is Dirk nog op zoek naar een pand nabij zijn boerderij.

Lees meer »
Boer

De potentie van gewasdiversiteit (PPS)

Provincie Noord-Holland neemt deel aan de Publiek Private Samenwerking (PPS) Gewasdiversiteit. In de PPS Gewasdiversiteit wordt de potentie van verschillende vormen van mengteelt onderzocht. Kunnen…

Lees meer »
Alkmaar
Boer

De Noorderhoeve

In het Noord-Hollandse plaatsje Schoorl, vlak langs de duinen, ligt bio-dynamische zorgboerderij De Noorderhoeve. Een plek waar cliënten met een beperking zich kunnen ontwikkelen en op een zo natuurlijk mogelijke manier pure voedselproducten maken. Iedereen heeft…

Lees meer »
Initiatieven
Regio