Initiatieven

Jouw eigen initiatief met ons delen?

Boer & Business in Balans laat je graag zien waar de gezonde en duurzame agri & food initiatieven zich in Noord-Holland bevinden. En elk jaar worden dat er meer. Een transitie van ons voedselsysteem vraagt ook om nieuwe vormen van samenwerking. Dan kan een kaartbeeld of een app je soms ook helpen bij het vinden van nieuwe collega’s en of business. Wil je ook je initiatief op de kaart zetten?

Amsterdam
Voedselketen

Collectief van 400 boeren zet Zuidas op zijn kop

Via samenwerken wordt een robuuste voedselketen gerealiseerd rond de Zuidas in Amsterdam. Zakelijke afnemers kunnen nu op local2local.nl makkelijk lokale producten bestellen. Daarnaast is letsgetlocal.nl ontstaan, een omgekeerde marktplaats..

Lees meer »
Omar en Adam van delokaleboer.nl
Voedselketen

DeLokaleBoer.nl

Omar en Adam willen lokaal eten zo makkelijk mogelijk maken voor zowel de boer als de consument en de verbinding tussen de twee versterken. Een aantal jaar hadden de twee vrienden een recruitmentbedrijf gericht op de IT sector. De coronapandemie heeft ze het zetje gegeven om aan een nieuwe uitdaging te beginnen: DeLokaleBoer.nl.

Lees meer »
Voedselketen

9 t/m 16 okt – Dutch Food Week

Provincie Noord-Holland is Netwerkpartner van Dutch Food Week 2021. Dit jaar wordt de Dutch Food Week gehouden van 9 t/m 16 oktober. In deze week worden op allerlei plekken in het land activiteiten georganiseerd rondom ons voedsel. Wij stelden de organisatie alvast een aantal vragen.

Lees meer »
Initiatieven
Regio