Home (2024)

Toekomstbestendige voedselketens

Boer en Business in Balans is een platform voor iedereen die betrokken is bij de duurzame voedselketen in Noord-Holland.

Her darorm oect insoiralie deelt kennis eni

noual e oo ae noogle van dankomenae activiteiten en samenwerkingen.

samen zetten we stappen om toekomstbestendig te zin! We streven naan een goede balans tussen landschap, consumptie, productie en handel en naar verbinding tussen Doer en burger.

Meer informatie over...

De Korte Keten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam et finibus turpis. Nam pharetra ornare neque. Cras ac tellus augue.

Icoonprojecten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam et finibus turpis. Nam pharetra ornare neque. Cras ac tellus augue.

De laatste artikelen

Op 16 oktober vindt het GreenportNHN Jaarcongres plaats.
In het icoonproject The Farm Kitchen is aandacht voor regeneratieve landbouw, kringlooplandbouw én de korte keten. Lees snel meer!
Lees hier over het mooie project Farmers Story over agroforestry, van 5 studenten van WUR.

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je voor de nieuwsbrief.

Een systeem in beweging

Het voedselsysteem is best complex. Iedere schakel in het voedselsysteem kent haar eigen kansen en uitdagingen. Een duurzamer voedselsysteem kunnen we bereiken wanneer alle schakels meebewegen. Daarom bouwen we samen aan een netwerk waar partijen uit de hele voedselketen kennis en ervaring kunnen delen. We laten gezonde en duurzame initiatieven en mooie samenwerkingen in Noord-Holland graag zien. Elk jaar worden dat er meer. Laat je inspireren door wat anderen doen en zet jouw eigen initiatief op de kaart!

Voedselvisie 2020 - 2030

Bij de Provincie Noord-Holland willen we een schone en veilige productie van betaalbaar en smaakvol voedsel voor iedereen. Om dit te realiseren is de Voedselvisie opgesteld. Hierin beschrijven we hoe we de voedseltransitie
vanuit de provincie in samenwerking met anderen willen stimuleren, ondersteunen en versnellen.

 

Dat gaat nu al goed, want ondernemers komen zelf of vanuit brancheverenigingen met oplossingen voor voedselvraagstukken. Maar het
gaat nog niet snel genoeg. Daarom is het belangrijk dat de transitie van ons voedselsysteem gezamenlijk versneld wordt opgepakt.

Met Boer en Business in Balans helpen wij voedselbedrijven, voedselbereiders en kennisinstituten om elkaar te verbinden, te verbinden en te inspireren. Zo worden de doelen uit de Voedselvisie de komende jaren werkelijkheid.

 

Lees hier het laatste nieuws over de Voedselvisie. Kunnen wij je ergens bij helpen? Neem dan hier contact op.

Ilse Zaal, Oud-Gedeputeerde Economie en Landbouw

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?