Lekker Lupine community dag op het bloeiende lupineveld op 28 juni

Voor het 4e jaar op rij wordt de Lekker Lupine community dag georganiseerd, op- en rond het bloeiende lupineveld bij Ekoboerderij de Lingehof (let op: dat is niet in Noord-Holland).

Deze middag draait alles om het ‘gouden boontje’ van Nederlandse bodem. Deelnemers en aanjagers aan de eiwittransitie kunnen zich hier richten op het versterken en opbouwen van ketenrelaties, het proeven en ontdekken van nieuwe producten, en het leren over de teelt van lupine te midden van het prachtige lupineveld. Daarnaast zal er kennisdeling plaatsvinden over innovatieve teeltmethoden en de voedingswaarde van lupine.

Lekker Lupine! stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische lupinebonen in Nederland. Hiermee dragen ze bij aan de eiwittransitie.

Programma

14.30 inloop 
15:00-15:45 Opening 
André Jurrius en Marieke Laméris nemen je mee in de reis van Lekker Lupine: van teelt, verwerking, afzet, ketensamenwerking en de bouw van het inspiratiehuis.
Daarna gaan we in gesprek met experts en telers over eiwittransitie, innovatieve teeltmethoden en bijzondere eigenschappen Lupine.
– Anna van de Bijl van Eiwitboeren van Nederland
– Mariët van de Noort van MFH Pulses
– Iris Flamand van Louis Bolk Instituut
15:45-16:45 Veldbezoek
Het verhaal van de lupineplant, waarom is deze zo bijzonder? Door Linda Calciolari (Ekoboerderij de Lingehof)
Voor de Lupinetelers is er een aparte verdiepingsessie over de teelt en kijken we naar mengteelt proeven van van het OMEGA project met oa Udo Prins & André Jurrius  (Louis Bolk Instituut & Ekoboerderij de Lingehof)
16:45-18:30 Proef de boon met haar verhalen
We laten je kennis maken met nieuwe lupineproducten én we zullen het verhaal horen achter de bereiding, verwerking en samenwerkingen binnen de keten. Dit alles door Lekker Lupine in samenwerking met o.a. BOON, Udea, Inveja, Vitam en Compass Group, Boerderij het Binnenveld
 18:30-19:00 Borrel

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?