Lees hier over dag 2 van Plant FWD

Twee dagen lang kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van plantaardig eten tijdens Plant FWD. Bij deze conferentie worden start-ups, merken, winkels, beleidsmakers, investeerders en andere aanjagers van de voedseltransitie bij elkaar gebracht. In dit blog vind je een korte samenvatting van dag 2, 24 april 2024, met onder andere een panel waarin gedeputeerde Jelle Beemsterboer aan het woord was.

Na een openingswoord door Maartje Nelissen en Tom van Duijn werd de tweede dag van Plant FWD afgetrapt met een presentatie door de CEO van Cosun, Hans Meeuwis. Als grote speler in de agri en food industrie weet Cosun het een en ander van duurzame voedselproductie en -consumptie. Hans Meeuwis vertelde over de lessen die Cosun heeft geleerd en hoe Cosun in de toekomst bij wil dragen aan een duurzame voedselvoorziening. Hierna schetste Berno Strootman van Strootman Landschapsarchitecten een interessant plaatje: wat als heel Nederland vegan zou produceren en eten? En kan Nederland opnieuw ingericht worden op een manier waarop er genoeg woonvoorziening, voedselproductie en ruimte voor de natuur is? Volgens Strootman is het mogelijk, al zal er een flinke cultuurshift voor nodig zijn.

In een paneldiscussie was vervolgens de Noord-Hollandse gedeputeerde Jelle Beemsterboer aan het woord, in gesprek met een natuurinclusieve agrariër (Amber Laan) en de directeur van BO Akkerbouw (André Hoogendijk. Hier hadden de panelleden een leuk gesprek over het perspectief van de boer in de eiwittransitie en het belang van een goede samenwerking met agrariërs, zoals ook beschreven in onze provinciale Voedselvisie. Ook kringlooplandbouw was een belangrijk onderwerp in de paneldiscussie.

Jelle Beemsterboer tijdens de paneldiscussie over het perspectief van de boer in de eiwittransitie.

Na een smaakvolle lunch op de Plant FWD Market stond er nog een vol middagprogramma op de planning, met break-outsessies over startups, fermentatie, ‘food profiles’ en meer. Plant FWD 2024 werd afgesloten met een prikkelende talk over morele ambitie door Rutger Bregman.

Heb je dit geweldige evenement dit jaar gemist? Volgend jaar is er weer een kans. Kijk op de website van Plant FWD om op de hoogte te blijven.

Dit was dag 1 van Plant FWD

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?