Dit was dag 1 van Plant FWD

Twee dagen lang kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van plantaardig eten tijdens Plant Forward. Bij deze conferentie worden start-ups, merken, winkels, beleidsmakers, investeerders en andere aanjagers van de voedseltransitie bij elkaar gebracht. In dit blog vind je een korte samenvatting van dag 1, 23 april 2024, met onder andere aandacht voor de lancering van de Protein Transition Map.

Na een feestelijke opening door Marcel van der Heijden en Lotte Sluiter, was er gelijk een moment van aandacht voor de Eiwitprovincies. De recent gelanceerde Protein Transition Map werd namelijk nog een keer goed in het zonnetje gezet, zodat alle aanwezigen ook op de hoogte waren van deze mooie ontwikkeling van o.a. de Eiwitprovincies en Foodvalley. Uiteraard was de provincie Noord-Holland ook vertegenwoordigd, door Danielle Lieuwen. Jeroen Willemsen vertelde over de kaart, en gaf hij een goed inzicht in de huidige stand van zaken op het gebied van plantaardig eten. Zo werd ook de opkomst van hybride vlees genoemd: burgers en gehakt van vlees gemengd met plantaardige eiwitten. Zulke producten kunnen we binnenkort al verwachten in het schap van Nederlandse supermarkten.

De Protein Transition Map werd met een druk op de knop gelanceerd.

Met de inspirerende talk van Jeroen Willemse als startpunt lag er een mooie basis voor de andere sprekers van de ochtend. Chef Emile van der Staak sprak over zijn reis naar plantaardige haute cuisine en hoe hij 2 Michelin-sterren haalde met vegetarisch toprestaurant De Nieuwe Winkel. Gezondheidsvoedingsdeskundige Tracye McQuirter, helemaal uit Wisconsin (VS), vertelde over haar programma’s en drive om door middel van een menselijke aanpak anderen te overtuigen tot plantaardig eten. Als afgevaardigde van Nestlé gaf Marjolijn Niggebrugge inzicht in de drempels tot het aanschaffen van plantaardige producten, en hoe Garden Gourmet erin slaagt deze drempels weg te nemen.

De lunch stond in het teken van de Plant FWD Market. Op een markt van 1000mkonden bezoekers onder het genot van allerlei plantaardig lekkers meer leren over start-ups, meer ervaren plant-based producenten, en allerlei andere kennispartijen.

’s Middags werden er break-out sessies georganiseerd, met interessante thema’s: plantaardig voedsel in de supermarkt, hoe om te gaan met plantaardig voedsel in catering, de redenen waarom plantaardige eiwitten nodig zijn en nog veel meer. Die info is niet te vatten in één blog, dus zorg dat je er de volgende keer bij bent!

Heb je dit geweldige evenement dit jaar gemist? Volgend jaar is er weer een kans. Kijk op de website van Plant FWD om op de hoogte te blijven.

Lees hier over dag 2 van Plant FWD

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?