Bezoek de praktijkmiddag Regeneratieve Landbouw op vrijdag 9 augustus

Projectleider DLV Advies van het Voedselvisie-icoonproject ‘Proeftuinen Regeneratieve Landbouw’ organiseert op vrijdag 9 augustus 2024 een praktijkmiddag. Op het land van Stam – Schaap in Ursem wordt er een inspirerende middag georganiseerd rondom een gezonde bodem.

Lees hier meer over het icoonproject Proeftuinen Regeneratieve Landbouw!

Programma

Tijdens deze middag kunnen bezoekers kennis opdoen over thema’s binnen regeneratieve landbouw: het toepassen van Bokashi in grasland en akkerbouw, gewasrotaties met als doel meer biodiversiteit en het werken met cover crops. Onderdeel van het programma is:

 • Bezoek aan proefvelden
  Adviseurs en telers vertellen over de tussentijdse resultaten van experimenten met Bokashi, digestaat, bladbemesting, vishydrolysaat en mulchen.
 • Presentaties
  DLV Advies presenteert de bevindingen en resultaten van de proeftuinen van de afgelopen drie jaar. Agriton presenteert de voordelen en uitdagingen van het maken en gebruiken van Bokashi.
 • Mechanisatieplein en kennismarkt
  Bekijk innovatieve machines die niet-kerende grondbewerking, mechanische onkruidbestrijding of groenbemesterverwerking mogelijk maken. Of ga in gesprek met monsternamebedrijven en experts op het gebied van zichtbare resultaten van bodemleven opbouw.
 • Verlenging spuitlicentie
  Behaal punten voor uw spuitlicentie tijdens de presentatie van Agrifirm.

Details en aanmelden

Wanneer?

Vrijdag 9 augustus 2024
13:00 – 17:00

Waar?

Stam – Schaap Agro
De Leet 12
1645 VK Ursem

Aanmelden?

Meld je aan via deze knop.

Deel dit artikel met anderen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
E-mail

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?