

9 juni – Voedsel Verbindt Live: Onze circulaire voedseleconomie
In een circulaire voedseleconomie zetten ondernemers grondstoffen maximaal in, wordt voedsel niet verspild en ontstaat er een duurzame kringloop. Dit netwerkevent helpt je op weg..
Je bent hier: Home » Archief
In een circulaire voedseleconomie zetten ondernemers grondstoffen maximaal in, wordt voedsel niet verspild en ontstaat er een duurzame kringloop. Dit netwerkevent helpt je op weg..
De bodem is de basis voor onze landbouw en voedselproductie en daarmee het kapitaal van de agrariër. Dit is precies waar het lectoraat Duurzaam bodembeheer bij Aeres Hogeschool Dronten zich in specialiseert.
Het initiatief ‘Zet de polder in bloei’ stimuleert agrariërs in De Beemster om bloemenranden in te zaaien. Verschillende agrarische ondernemers doen al mee.
Kosteloos advies van specialisten voor het versterken van jouw bijdrage aan een duurzamer landbouw- en voedselsysteem..
Laat je inspireren over hoe jouw bedrijf er uitziet in 2030 en wat er met de nieuwste technologie nu al kan.
Op initiatief van de provincie Noord-Holland en gemeente Alkmaar is een programma van start gegaan om voedselverspilling in de Alkmaarse Horeca aan te pakken.
In vijf vragen en antwoorden vertelt Oscar Orij, facilitair manager Eurest over het lokaal inkopen van eten voor het bedrijfsrestaurant.
Agrarische gebieden zijn belangrijke leefgebieden voor verschillende dier- en plantensoorten. Andersom is er voor de voedselvoorziening ook biodiversiteit nodig. Veel soorten hebben het de laatste…
De winnaars van de challenge ‘méér eten uit de regio’ zijn door gedeputeerde Ilse Zaal bekendgemaakt. Deze 3 projecten mochten een cheque van €15.000 in ontvangst nemen:..